Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Kommuner skrotter papirblanketter

Til nytår skal danskerne kunne indlevere elektroniske sygdagpenge-blanketter til deres kommune. KL har sat et pilotprojekt i søen, der vil kunne spare massive omkostninger i kommunerne og gøre livet lettere for borgerne.

Snart vil det være slut med kommunernes bøvl med forkerte udfyldte sygedagpenge-blanketter, som ofte får de kommunale medarbejdere til at rive sig i håret.

Går alt efter planen, vil kommunerne fra årsskiftet indføre et elektronisk system til indberetning af sygedagpenge, som KL, Beskæftigelsesministeriet og Den Digitale Taskforce i øjeblikket arbejder på.

Med systemet vil borgere og virksomheder kunne sende ansøgninger elektronisk direkte til kommunens sygedagpenge-system.

Og samtidig vil de kommunale medarbejdere undgå at skulle bøvle med forkert udfyldte formularer og ulæselig håndskrift, idet systemet ikke vil aflevere den elektroniske formular, hvis den er udfyldt forkert eller mangelfuldt.

KL håber, at projektet kan bane vej for et gennembrud inden for den digitale kommunikation mellem kommune og borgere. Håbet er, at projektet kan løbe andre tilsvarende digitale projekter i gang.

- Der er tale om et stort og betydningsfuldt gennembrud for tanken om at digitalisere den kommunale forvaltning i Danmark, siger KL?s formand, borgmester Anker Boye.

Kommunerne har længe sukket efter en model, der kunne dæmme op for de mange fejlagtigt udfyldte blanketter. Tal fra KL viser, at op mod halvdelen af den omkring en million sygedagpenge-blanketterne, som kommunerne behandler om året, er udfyldt forkert.

Fejlene bruger kommunernes medarbejdere meget tid på at rette, og dette tidskrævende arbejde vil det nye system kunne begrænse voldsomt, håber kommunerne.

- En lang række arbejdsopgaver med kontrol og indtastning af oplysninger vil forsvinde med det nye system. Derved får vi på længere sigt mulighed for at flytte ressourcer fra administration til borgervendt service. Og for virksomhederne er det ensbetydende med en regelforenkling, som de både kan spare tid og rigtig mange penge på, siger Anker Boye.

Kommunerne regner med, at den nye model bliver godkendt af Beskæftigelsesministeriet i løbet af de kommende måneder.

Dernæst kommer opgaven i udbud. Systemet skal efter planen tages i brug i begyndelsen af 2003.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere