Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

MP3 og videokamera i ét

Gmini 402 Camcorder kan ikke bare vise billederne fra dit kamera. Med det indbyggede kamera kan den også tage billeder og filme.

MP3 og videokamera i ét

For nogle måneder siden så vi nærmere på AV700 fra Archos. Nu er det tid til Gmini 402 Camcorder, den mindste i Archos-familien. Gmini 402 er betydeligt mindre end sine storebrødre AV500 og AV700, og den lille tingest på 106x60x17 mm er udført i sølvfarvet og rødt plastik.

Foran finder vi, ud over skærmen, et styrekryds samt en del mindre knapper. Desværre føles det ikke, som om Archos har lagt ret meget energi i designet, Gmini 402 er ganske enkelt kedelig at se på. På siden er der to USB-indgange, så man for eksempel kan overføre billeder fra et andet kamera. Indgangen til headset dublerer som AV-udgang og line-in.

Gmini 402 afspiller såvel MP3- som WMA-filer, men desværre er der ikke noget for Ogg Vorbis-entusiaster. Når det gælder video, går det udmærket at afspille for eksempel AVI-filer af typen XviD og DivX. De filer, som videokameraet ikke understøtter, kan man nemt konvertere med et af de mange gratisprogrammer, der findes på nettet.

Flot billedkvalitet

Billedkvaliteten får klart tommelfingeren opad, men skærmen på 2,2” er ikke noget at råbe hurra for. De fleste konkurrenter kan prale af betydeligt større skærme.
Opløsningen er ikke højere end 220x176 pixel. Desuden kunne man godt ønske sig noget mere af betragtningsvinklen. Hvis du skal se film sammen med en ven, må det hellere være en, du er rigtig tæt med, eftersom I kommer til at sidde klistret op af hinanden.

Gmini 402 mangler indbyggede højttalere, hvilket gør, at du kun kan høre musik og filmlyd gennem hovedtelefonstikket. Lyden i hovedtelefonerne er på den anden side rigtig dejlig med godt tryk på og en varm fremtoning, men af en eller anden grund har Archos ikke været gavmilde, hvad angår lydindstillingerne.

Det, som får Gmini til at skille sig ud fra mængden, er det indbyggede kamera bag på afspilleren. Placeringen ud mod kanten gør desværre, at man nemt kommer til at lægge fingeren over linsen, hvilket ikke ligefrem giver fantastiske resultater.

Besværlig at håndtere

Samlet set er Gmini 402 ret besværlig at håndtere og passer ikke rigtigt i store hænder. En del af knapperne sidder forkert i forhold til fingrene, og styrekorset til venstre for skærmen ligger for dybt og er svær at trykke ordentligt på.

Ved almindelig fotografering er den højeste opløsning på 1.280x960 pixel, hvilket giver billeder, der fylder cirka en megapixel. Det er muligt at foretage en del indstillinger, hvad angår eksponering og hvidbalance. Billederne bliver omtrent lige så gode, som man kan forvente, hvilket vil sige, at de ser helt okay ud på den lille skærm og på computeren.

Leder du efter et alternativ til et feriekamera, der kan alt, bør du dog lede videre. Ved filmindspilning er den maksimale opløsning 640 x 480 pixel. Med denne opløsning kan du cirka indspille 30 timers film på harddisken. Resultatet bliver ligesom med stillbilleder helt okay. Men du skal ikke forvente, at du kan smide dit gamle DV-kamera væk.

En Gmini 402 Camcorder med 20 GB harddisk koster rundt regnet 2.800 kroner. Det er mange penge for et videokamera med så lille en skærm.

Den høje pris kan naturligvis tilskrives kameraet. Videokameraet præsterer godt både ved film- og musikafspilning. Batteritiden på 4,5 timer ved videoafspilning rækker godt. Desværre mangler der en videoindgang og indbyggede højtalere, men vi synes alligevel, at Archos videokamera klarer sig godt i konkurrencen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere