Godt, men dyrt mediecenter

Måske et af de bedste færdig­producerede ­mediecentre på det danske ­marked, men prisen er også i top.

Godt, men dyrt mediecenter

Har du begrænset plads til din pc, eller værdsætter du blot støjsvage, veldesignede mini-pc’er, så kender du nok den taiwanske producent Shuttle.

Gennem flere år har Shuttle leveret nogle af de ­allerbedste mini-pc’er – de såkaldte Small Form Factor (SFF) pc’er. Her har opskriften været en blanding af støjsvag teknologi, pænt design og rå ydelse.

Succesfuld opskrift

Samme opskrift har Shuttle valgt at anvende i sin Shuttle M1000, der er baseret på Microsofts Media Center software.

Centeret er ikke større, end at det med en bredde på 44,2 cm og en højde på 7,8 cm passer ind imellem det øvrige hifi-udstyr, og alligevel er der tale om en ganske kraftig pc, baseret på en Intel Pentium M 740-processor på 1,73 GHz.

Brugen af en mobil, men kraftig, Pentium M-processor gør også, at M1000 er et af de mest stille mediecentre på det danske marked, kun overgået af det fuldstændigt passivt kølede Media Center #1 fra Zitech.

Udover den støjsvage operation er der flere ting, som umiddelbart springer i øjnene, når centeret placeres i stuen. Først og fremmest er det ganske flot og veldesignet i sort højpoleret plastik og med et tydeligt display.

Herudover er bagsiden velforsynet med stik og minder i samlingskvaliteten mere om en rigtig hifi-enhed end en computer. Bagsidens tilslutningsmuligheder er i øvrigt ganske mange, og både VGA- og component-udgangen virkede fint og stod klart på testens 32" LCD-tv.

Flere kanaler på én gang

En god facilitet er, at M1000 er udstyret med to tv-tuner-kort, så du både kan optage og se forskellige kanaler samtidigt – lækkert, hvis du er fast besluttet på at fylde den 250 GB store harddisk hurtigst muligt.

Samtidig er forbindelsen til den elektroniske programguide (EPG) sikret via det indbyggede trådløse netværk (802.11b/g).

Desværre er programguiden stadig ikke helt fri for de fejl, som har plaget Microsoft. Under testen af M1000 troede jeg for eksempel, at jeg skulle læne mig tilbage og nyde Eddie Murphys specielle latter i en film optaget fra TV2.

I stedet dukkede en buttet John Travolta op på mit tv i en af hans mindre succesfulde film. Det kan selvfølgelig ikke lastes Shuttle, men det er et irritationsmoment, som Microsoft bør lægge sig i selen for at eliminere.

Er du i øvrigt til mere end blot film og tv, så er M1000 udstyret med et nVidia GeForce 6600SE, der kan klare nyere spil i rimelig opløsning.

Ekstra finesser

I forhold til en række andre mediecentre på det danske marked kan prisen på 14.495 kroner virke lidt høj.

Det skal dog ses i forhold til, at Shuttle M1000 leveres med et specialdesignet trådløst tastatur samt med en fjenbetjening, der er både mindre og fiksere end Microsofts standard-fjernbetjening.

Desuden leveres M1000 med en harddisk-boks til en 2,5" notebook harddisk. På fronten er der udover en 8-i-1-kortlæser også en docking-plads til harddisk-boksen, og på den måde er det pludselig meget nemt at transportere film og billeder til og fra M1000. Smart detalje.

Og det er netop detaljer som dette, der gør M1000 til et af de mest attraktive mediecentre på markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere