PC World tester Zune

Microsofts Zune har en god skærm og en smuk brugergrænseflade viser den første test fra amerikanske PC World.

Her i Danmark får vi ikke fingrene i Microsofts medieafspiller Zune før om lang tid. Rygter siger først i år 2008.

Derfor må vi over dammen til USA for at se og læse om den nye medieafspiller hos vores amerikanske søstermagasin.

I en lyntest fortæller Pcworld.com, at Zune er en smule større og tungere end den seneste 30 gigabyte iPod, men den ekstra halve tomme, som den superskarpe farveskærm fylder, betyder meget, når man vil se video.

Zune har indbygget en FM-tuner og understøtter MP3 og WMA, foruden WMV, MPEG-4 og H.264 video.

I modsætning til mange andre Windowsbaserede afspillere understøtter Zune også ubeskyttede AAC-filer, men har ikke indbygget dikataon, som mange andre Windows-baserede afspillere.

WiFi gør Zune speciel

Det der gør Zune særlig interessant er dens indbyggede WiFi. Når du er sammen med venner, der også har en Zune kan du overføre sange, playlister eller fotos mellem Zunerne, så I kan lytte til samme musik eller se fotos.

Overførte sange bliver opbevaret i modtagerens Zune, hvor de højst kan være i tre dage eller afspilles tre gange.
Derefter er de ubrugelige, med minde man markerer, at man vil købe sangen over Zune Marketplace, som er Microsofts pendant til iTunes Store.

Bill Gates har sagt, at Zune også vil kunne koble sig trådløst til pc'er og Xbox, men det kunne Zune dog ikke, da PC World testede den.

Zune viser album-covers og har en del grafisk lir, men det er ikke med til at gøre afspilleren langsom. Faktisk fandt anmelderen, at Zune var meget hurtig, og det var nemt at bladre gennem numre.

Og selv om kontrolhjulet ligner iPod'ens trykfølsomme ClickWheel, er det blot en et joystick, der kan føres i fire retninger med en central select-knap.

Der var lidt problemer med firmwaren under testen, men alt i alt mener anmelderen, at Zune er en god tilføjelse til markedet for MP3-afspillere. Desuden er Zune flot og giver en noget for pengene.

Amerikanske PC World vil dog teste Zune noget mere, før de vil komme med en endelig karakter.

Læs hele lynanmeldelsen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere