Første danske UMPC

Medion RIM 1000 bliver den første UMPC, der sælges i Danmark. Den ultra mobile pc kommer naturligvis med Windows Vista og bliver måske solgt i Aldi.

Det er længe siden, at vi har skrevet om UMPC'er. Dels fordi der ikke er kommet så mange modeller, som man havde regnet med og dels fordi, der endnu ikke er kommet nogen UMPC'er til Danmark siden, at den ultramobile pc blev introduceret for et år siden.

Men nu kommer så den store danske UMPC-overraskelse. Det bliver Medion, der kommer med den første UMPC. Styresystemet bliver endda Vista på dansk.

Selv om Medion ikke er et stort mærke i USA, så var det alligevel Medions UMPC, Bill Gates havde i hånden på årets CES-messe, da han holdt tale om Windows Vista.

I modsætning til de andre UMPC'er, vi har omtalt, så har Medion MD RIM 1000 et integreret skydetastatur og en touchpad.

Den berøringsfølsomme skærm er på 6,5 tommer med en opløsning på 800 gange 480 pixels. Harddisken er på 30 gigabytes, og der er 768 megabyte ram, hvilket jo ikke lyder af meget, når der er Vista indenbords. Men da det jo er en specialudgave af Vista til UMPC'er, skulle Vista kunne køres uden problemer.

Naturligvis er der indbygget 802.11b/g WiFi og Bluetooth 2.0, SD-kort læser og webcam. Alt sammen er det pakket ned i dimensionerne 19 gange 12 gange 3,2 centimeter.

Faraz Amjad, nordisk produktchef hos Medion, siger til PC Wold, at tastaturet nok ikke kommer med danske bogstaver. Han fortæller også, at UMPC'en måske bliver solgt i Aldi, når den kommer en gang i starten af marts måned.

Batterilevetiden er på fire timer, hvilket er rimeligt, men ikke helt nok til, at man kan rende for længe rundt uden oplader.

Medion RIM 1000 kommer til at koste 6.999 kroner.

Du kan se en demonstration af UMPC'en herunder:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere