Trådløs medieafspiller med lækker skærm

Archos 604 var en rigtig god medieafspiller, og nu har Archos gjort den endnu bedre. Med trådløst netværk kan du surfe på nettet eller streame film direkte fra computeren helt uden forstyrrende ledninger.

Trådløs medieafspiller med lækker skærm

For ikke særlig lang tid siden havde vi fingrene i Archos 604, en medieafspiller med en 30 GB harddisk.

Allerede da vidste vi, at næste model var på vej, og når nu 604 WiFi er på markedet, har vi derfor ventet med en decideret anmeldelse indtil nu.

På den nye model er det meste naturligvis ligesom på Archos 604 uden WiFi, særligt når det gælder det ydre.

Det betyder først og fremmest, at skærmen er rigtig lækker, hvilket er alfa og omega i denne sammenhæng.

Den har en opløsning på 480 x 272 pixels og kan fremvise naturtro farver og en skarphed, der imponerer.

Streame video direkte

Når det gælder filunderstøttelse, klarer Archos 604 de fleste. Op til 720 x 480 fungerer næsten alting uden konvertering, på trods af at manualen faktisk ikke nævner DIVX og XVID med ét ord.

De ikonbaserede menuer er ikke verdens smukkeste, men de er letforståelige og giver et godt overblik over afspillerens funktioner.

Archos 604 WiFi byder på et par ekstra spændende menualternativer, hvilket givetvis har med det trådløse netværk at gøre.

Tilslutning til et netværk kan foretages ved blot at aktivere WiFi-funktionen og søge efter tilgængelige net.

Alt fungerer klokkerent, og efter mindre end to minutter havde vi fået os tilsluttet til WPA-beskyttet netværk.

Derefter havde vi fuld adgang til distribuerede mapper i netværket, og det var nemt at kopiere filerne over på medieafspilleren. Man kan også streame musik og video direkte via det trådløse net, og vi oplevede ikke ét eneste hak, selv om vi så et par film på den måde.

Let at surfe på

Ud over at flytte filer i sit eget netværk kan man også surfe på nettet.

Takket være den trykfølsomme skærm er det let at følge links, men det virtuelle tastatur er ikke optimalt til manuel indføring af adresser.

Den håndholdte version af Opera understøtter faneblade og zoomning af websider, hvilket lader surferen se websiden i dens fulde bredde, på trods af at skærmen egentlig ikke tillader det.

Desværre er det trådløse ikke særlig godt for batterierne, hvorfor det ikke er særlig klogt at streame en film over nettet, hvis du ikke er tilsluttet en stikkontakt.

Uden WiFi klarer afspilleren over fem timers filmvisning, men med WiFi aktiveret holder den kun cirka det halve.

Den trådløse funktion giver uden tvivl en allerede god medieafspiller et par ekstra aspekter, men det er ikke gratis. WiFi-versionen koster i runde tal en tusindlap mere end standardvarianten, men det kan være det værd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere