Printer med indbygget øv!

Intet ville glæde os mere end at give Lexmark X4850 topkarakter, men det sker desværre ikke. Det er ellers en strålende multifunktionsprinter, som rammer målgruppen lige mellem øjnene. Men printeren har en alvorlig skavank. Se her hvilken.

Printer med indbygget øv!

Vi har for nylig testet multifunktionsprinteren X4550 fra Lexmark, og vi var egentlig ret glade for den på trods af de flade farver og den uskarpe tekst.

Nu har Lexmark sendt os storebroderen med navnet X4850, og det er især duplexprint (udskrift på begge sider af papiret) og deres nye evercolor2 printteknologi, de fremhæver ved denne model.

Ifølge Lexmark er de mest efterspurgte faciliteter i multifunktionsprintere lige for tiden indbygget hukommelseskortlæser, trådløst netværk og duplexprint.

De to førstnævnte er ikke nogen overraskelse, men at duplexprint skulle være specielt eftertragtet, vidste vi ikke. Men det er naturligvis uhyre tiltalende at spare papir og passe på miljøet, så måske er det noget, man burde tænke lidt mere over.

Det kan den
X4850 kan fotokopiere, scanne og printe samt sende dokumenter videre som mail og telefax, forudsat pc'en har indbygget faxmodem. Opløsningen strækker sig op til 4800x1200 dpi med en farvedybde på 48 bit og 16 bit gråtoner.

Lexmark lover en printhastighed på 30 sort/hvide sider i minuttet, eller 27 farvesider, og ved fotokopiering loves der 27 sort/hvide sider i minuttet og 21 farvesider.

Tilslutningsmulighederne er enten et USB-kabel eller et 802.11g-netværk, og kortlæseren kan klare de fleste kendte korttyper, inklusive SD og MemoryStick.

God ide med tosidet udskrifter

Blæksystemet er baseret på to patroner, og X4850 vil i modsætning til den mindre X4550 gerne læse både 512 megabyte- og 4 gigabyte SD-kort.

Opsætning, manual og printerens display er i øvrigt alle oversat til dansk, og driverne understøtter Windows M2/2000/XP/Vista og Mac OS X, men ikke Windows 98 og Linux.

I disse digitale og miljøbevidste år er det selvfølgelig optimalt slet ikke at udskrive data på papir, men nogle gange er det nødvendigt, og så er duplexprint faktisk en god ide.

Hvis man er typen, der blot udskriver et par enkelte sider om dagen, er funktionen ligegyldig, men hvis man jævnligt udskriver længere dokumenter, vil man blive glad for at halvere papirbunkerne. Duplexprint-funktionen på X4850 er altså ikke relevant for alle, men den fungerer perfekt, og det er det vigtigste.

Vente 100 år

Den nye evercolor2 printteknologi skulle ifølge Lexmark sikre "klare og modstandsdygtige print, som holder op til 100 år på Lexmarks PerfectFinish-papir."

Nu kunne vi dårligt vente 100 år for at teste denne påstand, men Lexmark lover også, at evercolor2-udskrifter er "vandfaste og har øget modstandskraft mod at blegne og udtvære."

Dette kunne vi teste på en fotoudskrift (på PerfectFinish-papir, naturligvis), og vi kan bare sige, at det som på andre fotoudskrifter er ret nemt at udtvære billedet med en finger. En fugtig finger havde også en højst destruktiv effekt, så det der med vandfast kommer vist meget an på definitionen. Lexmarks definition altså.

Stadig problemer med tekstudskrifter

Evercolor2 eller ej må det dog siges, at farveudskrifterne er blevet bedre. Farvekopiering giver stadig flade farver, men udskrift af digitalfotos er blevet bedre, omend printeren har tendens til at skrue op for farver og kontrast.

Det er faktisk lidt mærkeligt: Når der skal kopieres, skrues der ned for farver og kontrast, og når der skal printes fotos, skrues der op for farve og kontrast. Desværre får man ikke tilbudt at justere disse parametre manuelt, hvilket kunne have hjulpet i begge situationer.

Alligevel fik vi lavet nogle ganske anstændige fotoudskrifter, så den side af sagen er Lexmark efterhånden ved at have styr på.

X4850 udskriver også tekst pænere end X4550, men stadig ikke helt godt nok. Bogstaverne rives ofte skæve, og der efterlades udtværinger, men det enkelte bogstav står skarpere.

Man må undre sig over, at Lexmark stadig slås med dette problem efter så mange år i printerbranchen, for det er ikke rigtig rart at læse en længere tekst udskrevet på X4850, og det bringer os vel til anmeldelsens kerne.

God, men ikke god nok

Lexmark X4850 slår forgængeren X4550 på flere områder, og når det gælder udskriftskvaliteten er den også lillebroderen overlegen.

Installationen er nem, hardwaren spiller perfekt og softwaren er brugervenlig og effektiv. Man kan godt savne lidt flere indstillingsmuligheder, når printerens fabriksjusteringer ikke er optimale, men samlet får man pæne farveudskrifter omend lidt flade farvekopier.

Det er ulykkeligt, at tekstudskriften stadig ikke er på toppen. Der er så meget, der taler for at give X4850 en rigtig flot karakter, men efter at have justeret på samtlige indstillinger og udskrevet fra adskillige programmer, ændrede det ikke på resultatet: Det er ikke rart at læse flere siders dokumenter udskrevet på X4850, og det er svært at få sig selv til at sende et brev ud af huset, hvor teksten ikke står perfekt. Øv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere