Web-tv: Bærbar-duel - Solid State mod harddisk

En harddisk er ikke længere bare en harddisk. Nu kan bærbare computere også udstyres med en såkaldt Solid State Disk, der er lettere, hurtigere og mere robust. Se her hvem der vinder duellen mellem en bærbar med en Solid State Disk og en med traditionel harddisk.

Harddisken er måske den mest kritiske del af en pc.

Det gælder din stationære pc, som står derhjemme og samler støv. Men det gælder især din bærbare pc, som slæbes med rundt i landet.

Mens resten af pc’en er blevet udstyret med magnesium-chassis, stødzoner og andre ting, der normalt kendes fra bilindustrien, så er harddisken stadig en række roterende skiver med en avanceret pickup.

Et stød, et fald eller en kop kaffe kan derfor hurtigt koste dig harddisken og indholdet.

Redningen kommer fra producenterne af flash hukommelse. De seneste års prisfald på flash hukommelse, samt et par teknologiske fremskridt, har nemlig skabt et alternativ til harddisken.

Resultatet er en såkaldt SSD eller Solid State Disk. Vi har før set på en bærbar pc fra Zepto med teknologien, men denne gang har vi haft muligheden for at låne og teste med to identiske HP Compaq 2510p bærbare computere.

I videoen nedenfor kan du se, hvad vi fandt ud af i testen - og om du bør bruge penge på en SSD i stedet for en traditionel harddisk i din bærbare pc.

(Video er blevet fjernet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere