Sådan tager du nemt backup

Har du husket at tage backup af bryllupsbillederne eller dine vigtige dokumenter om slægtsforskning? Hvis ikke, så får du her nogle forslag til, hvordan du på forskellige - og ligefrem alternative - måder kan tage backup af dine vigtige filer.

Sådan tager du nemt backup

Du ved godt, at du skal huske at tage backup af dine filer, men det er måske ikke altid, du får det gjort. Og du er næppe den eneste.

Her er nogle forslag til, hvordan du kan sikre de vigtige filer, og selvom forslagene måske ikke alle rummer gigabyte nok til, at du kan sikre hele din harddisk, så er det i hvert fald bedre at starte med at sikre de 40 vigtige bryllupsbilleder frem for slet intet.

DocShield er et program, der lader dig vælge filer, der skal tages backup af. Du vælger præcis hvilke filer og filtyper eller hvilken mappe, programmet skal overvåge.

Som udgangspunkt bliver filerne gemt et andet sted på harddisken, og det kan jo være knap så nyttigt, hvis hele computeren bliver stjålet eller går op i røg. Men DocShield giver også mulighed for at gemme filerne på en FTP-server eller på en USB-nøgle. Læs mere her.

Microsoft-værktøjet SyncToy giver dig blandt andet mulighed for at synkronisere en mappe og din USB-nøgle, det kan du bruge til at sikre de mest nødvendige filer.

Skal du pinedød have samtlige filer på harddisken sikret, så er der tre bud på, hvordan du gør det. Se fordele og ulemper ved at brænde dvd’er, bruge en ekstern harddisk eller et NAS-drev.

Online backup

Der findes flere muligheder – både betalings og gratis – for at tage backup online. En af dem er Windows Live SkyDrive, der tilbyder fem gigabyte gratis plads.

Det eneste krav er, at du har et Windows Live ID, som du allerede har, hvis du bruger Hotmail eller Windows Live Messenger.

Det samme kodeord, du bruger til de tjenester, fungerer også som adgangskode til SkyDrive.

En dansk løsning er Keepit, der frister med to gigabyte gratis plads, men som også tilbyder betalingsløsninger, hvor du naturligvis får flere gigabyte til at sikre billederne af børnene.

Kongen af online backup er ADrive, der med 50 gigabyte gratis plads er den mulighed, der kan rumme mest.

Til gengæld gik det så heller ikke særlig hurtigt, da vi prøvede tjenesten, men kan du leve med en knap så hurtigt upload, så burde ADrive i hvert fald rumme plads nok til dine billeder, dokumenter, MP3-filer og så videre. Læs mere om ADrive her.

Bullguards betalingsløsning, 10 gigabyte for 400 kroner, står lidt i kontrast til ADrives gratis løsning. Men måske er du typen, der ikke føler dig tryg ved tilfældige online-tjenester, og så kan det være værd at kigge nærmere på Bullguards løsning.

Backup via mail

Hvis du downloader Backup To EMail, kan du hurtigt sende en fil til din webmail og på den måde tage backup.

Det er selvfølgelig ikke super praktisk, hvis det er alle 145 billeder fra sommerferien på Kreta, du vil sikre, men enkelte vigtige filer i det daglige kan nemt sikres på denne måde.

Lidt af samme ide ligger bag Gmail Drive, der bruger din Gmail-konto som lagerplads.

Og med mere end 6,5 gigabyte er der plads til lidt af hvert. Du kopierer eller flytter ganske enkelt filerne til dit Gmail Drive.

Har du ofte brug for at flytte filer mellem arbejde og hjem, er Gmail Drive også en god løsning. Installer det på både arbejds- og hjemmecomputeren og konfigurer til samme Gmail-konto, så kan du nemt flytte en arbejdsfil til Gmail og hive den ud derhjemme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere