30. juli 2006 - 23:47Der er
19 kommentarer og 1 løsning
købeloven for offentlige firmaer
hvordan er købeloven for offentlige firmaer hvis de køber en vare fx en computer stump ,den er defekt og man bliver ved med at klage over varen kan man så ikke bede om en kreditering af beløbet .
Generelt kan siges, at vis de ikke kan udrette fejlen, bliver de nødt til enten at give dig en tilsvarrende eller bedre i bytte, eller også kan du få pengene tilbage. Dette er deres valg.
Der er heller ikke noget der hedder 14 dages returret, da dette KUN er for privatkunder. I dit tilfælde skal der aftales returnering og typisk mod en dekort på 10-15% af prisen.
Det lyder ikke helt ved siden af. Det væsentlige er både som forbruger og som erhvervsdrivende, at man får en udmelding fra dem, om hvornår fejlen vil være udbedret. Dette skal være inden for "Rimelig tid", hvilket ofte typisk modsvarer 2-3 uger.
De 14 dages returret for forbrugere, er fra dørsalgsloven og gælder ikke når man går hen i en butik og køber en vare. Butikken kan jo vælge at give kunden returret, hvilket også mange større butikskæder gør.
Ahh ja. Jeg møder mange fra mindre firmaer på arbejdet som farer op i en spids når man fortæller dem at der altså ikke er 2 års reklamationsret på varer de har købt igennem et firma. Jeg fristes altid til at sige "det vil være en herlig dag når man kan købe ting til sig selv gennem sit lille firma, hæve moms og skattefordel OG være beskyttet som almindelig forbruger", men på den anden side er der vil ingen grund til at sparke ud efter dem, selv om nogen af dem godt nok er meget vedholdende og stride. :P Nuvel, hvis det er et bare nogenlunde veletableret firma du har handlet med, så er der ikke noget at komme efter. Det er den garanti og service der er aftalt fra starten som gælder, og ikke købeloven for forbrugere.
Med andre ord er følgende paragrafer i Købeloven sat ud af kraft når man ikke er forbruger: §§ 5, 10 og 11, § 17, stk. 2, § 42, § 43, stk. 1 og 2, § 44, §§ 47-49 og 52-54
Synes godt om
Slettet bruger
31. juli 2006 - 10:00#15
firmaet er shg ,vi har sendt cpu´n retur (4500,-) med ønske om kreditering ,den kom retur med en regning på en 150,- for behandling af sagen .
den er købt i dec 2005 og vi har haft adskellige kvalitets bundkort hjemme men det spiller ikke sammen kompatiblitets mæssigt ,det er kort sagt ikke stabilt nok selvom alt er opdateret korrekt .
nu er den sendt retur igen med ønske om kreditering sammen med resten af maskinen dvs mb/grafik kort .
Hvis de har en fix-on-defect politik så må du respektere det. Frem for fix-on-possible-compatibility-issue, som egentlig ikke særlig mange tager sig af fordi det ville være økonomisk selvmord med den måde forbrugerelektronik laves og sælges på i dag.
Synes godt om
Slettet bruger
03. august 2006 - 20:13#20
det bliver ikke bedre af de har med og ikke returnere det fulde beløb dvs har man købt en vare til 1000 dkr og 3 uger efter den er faldet til 800 så får man kun 800
det har vi lige oplevet .
generelt virker de øvre svar lidt kryptiske da jeg ikke kan se sammenhænget .
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.