01. oktober 2006 - 00:36Der er
29 kommentarer og 2 løsninger
DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-RW, CD-R hvad betyder de endligt
Hej !
Har jeg har oftet gået og tænkt over hvad DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-RW, CD-R endligt betyder !! Jeg ved at RW betyder ReWritable altså genskrive, men hvad betyder + og - endligt . F.eks når der står DVD+R kan det så lige så meget når der står DVD-RW ??
Kom en med en forklaring eller et link om hvad det betyder, så er der point at hente !!
Der findes et gangbart CD-medie, det kaldes CD CD-R - kan brændes en gang fuld CD-R - kan brændes fuld og slettes op til 1000 gange (med forbehold)
Der findes 2 gangbare DVD medier DVD+ og DVD-.Det er bare 2 forskellige standarder. DVD+R - kan brændes en gang fuld DVD+RW - kan brændes fuld og slettes op til 1000 gange (med forbehold)
DVD-R - kan brændes en gang fuld DVD-RW - kan brændes fuld og slettes op til 1000 gange (med forbehold)
Så er der noget jeg ikke forstår, DVD+R, DVD+RW og DVD-R, DVD-RW er jo i sig selv det samme, der står bare + og -, men hvorfor hedder det så det samme, når det i sig selv er en og den samme ting ?? Det forvirre jo forbrugeren når vedkommende skal ud og købe den vedkommede ting ! Jeg synes det er forvirrende, hvor noget skal man købe skal det være + eller - ??? Man man jo gerne have det der er bedst !!
I følge det her:
DVD-R skiver er mere læsbare end DVD+R skiver og tilsvarende DVD-RW er mere læsbare end DVD+RW, idet DVD+R og DVD+RW formatet tillader at datastrømmen ikke ligger i lige rækkefølge på skiven.
Minus-skiverne er det ældste format og det format, der ligner købeDVDerne mest og derfor de mest kompatible. Der er ikke den store forskel på formaterne, men lidt forskel er der dog. Og du skal være sikker på, at din brænder kan brænde begge formater, hvis du vil vælge begge. Det vigtigste når man vælger skiver, er ikke at tage noname skiver, princo og lignende, altså alt for billige skiver, da de ikke kan holde dataerne på grund af for dårlig belægning. Derfor, køb altid mærkevarer og giv den krone mere pr. skive. Men om du vælger plus eller minus er stort set ligegyldig, hvis din optager/afspiller tager begge formater. Men jeg kan da sige, at jeg selv kører med minusskiver, efter selv at have haft lidt bøvl med plusskiverne. Og så bruger jeg Verbatim-skiver.
Komplet enig med norbert_. Jeg bruger mest DVD+, da de som regel kan brændes med noget højre hastighed. Det er hvad din brænder kan brænde, samt hvad din DVD ved TV'et kan afspille der bestemmer.
Jeg havde en dvd-optager, som kun kunne køre med plus-skiver. Jeg havde problemer med at få slettet RW-skiverne, maskinen ville ikke slette dem, og pc'en ville ikke kendes ved dem. Men jeg fik dem slettet på et tidspunkt, så jeg kunne bruge dem igen. Samtidig er der et problem, hvis jeg bruger min recorder og optager en udsendelse i 16:9. Dem kan plusformatet ikke rigtig håndtere og lagde de sorte streger ind i filmen, eller simpelthen brændte dem ud i amomorfisk tilstand, dvs. som aflange personer. Det blev jeg træt af. Jeg vil dog sige, at hvis man kun bruger pc til disse skiver, har du ikke de problemer.
er det et generelt problem har du hørt om andre der har haft ligende problem. Hvad var det for en DVD optager du havde, jeg bruger +RW DVD'er i min DVD optager og PC, ingen problemer indtil vidre hverfalde !
Det var en philips og en medion. Men nu har min datter fået dem, så jeg i dag kører med pioneer som kører med minus-skiver. Der har været nogle få tråde herinde, som har haft samme problemer som jeg.
Jeg optager fra dekoder, som sender ægte 16:9, og hvis du også optager sådan, vil du kunne se, hvad jeg mener. Der har været skrevet en del om det i www.recordere.dk's forum.
Nu kan jeg kun optage i 4:3 format (tror det hedder sådan), da jeg ikke har et bredtv, det er bare et almindelig billederørs tv jeg har ! Men måske er der åbeet nye muligheder da, vi har fået en Digital Boks, som kan tage DR2 osv.
For at vende over til CD-RW og CD-R, er det samme her ? Og er der noget der hedder CD+RW, CD+R ?
Ja, som akyhne skrev tidligere, med en enkel rettelse: "Der findes et gangbart CD-medie, det kaldes CD CD-R - kan brændes en gang fuld CD-RW - kan brændes fuld og slettes op til 1000 gange (med forbehold)" Også her skal du for din egen skyld anvende ikke for billige skiver. Men der er intet der hedder CD+R og CD+RW. Der findes kun et format.
Jeg bruger i øvrigt mest DVD+, da jeg ikke oplever problemer med disse. norbert_: Hvad var årsagen til du ikke kunne slette dine DVD+RW? Havde de før været brugt i Nero eller lignende?
Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke kunne slette dem i Nero, men det hjalp, da jeg fik tmpgenc dvd author, hvor du jo også kan brænde fra. Og så var problemerne væk. Men jeg har ikke problemet mere, da mine DVD-recordere er skiftet ud. Og nu brænder de fint allesammen fra Nero.
CD var en standard der blev udviklet af Philips og vidst nok Sony. det var længe før der var noget der hed PC. Da man skulle lave et brænderdrev, var det igen en samling af firmaer der blev enige om standarden. Derfor kun et medie.
Da alverdens firmaer indenfor radio/TV/computere blev inviteret med til at lave en standard, gik der ikke længe før de ikke kunne blive enige. Derfor brød nogle ud og lavede deres egen standard. Derfor er der 2.
Det samme sker nu med HD-DVD/Blue Ray DVD, som dog er endnu mere forskellige i teknik.
"Da alverdens firmaer indenfor radio/TV/computere blev inviteret med til at lave en standard, gik der ikke længe før de ikke kunne blive enige. Derfor brød nogle ud og lavede deres egen standard. Derfor er der 2."
skulle være:
Da alverdens firmaer indenfor radio/TV/computere blev inviteret med til at lave en standard inden for DVD, gik der ikke længe før de ikke kunne blive enige. Derfor brød nogle ud og lavede deres egen standard. Derfor er der 2.
Der var også problemer i recorderen, og det var endda philips-skiver. Men om min datter har store problemer, ved jeg ikke, men jeg ved, hun også har haft problemer. Hun sletter dem nu i tmpgenc dvd author, hvis/når problemet opstår.
Det var forøvrigt også en af de første dvd-recordere, jeg havde på det tidspunkt. Det var philips slagskib til over 10.000 - dengang. Og så var den kæmpestor. I dag får man dem jo næsten smidt i nakken. Så det er meget muligt, at de er blevet bedre i dag. Men jeg har slet ikke haft disse problemer med mine harddiskrecordere, som kører med minus-skiver.
Jeg kan ikke huske philips-modellen, men mine harddiskrecordere er begge Pioneer. 5100 (80 gb) og 630 (250 gb). Men det var en af de første philipsmodeller, som var til reparation op til flere gange.
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.