sin(90) er jo som bekendt (og som beskrevet ovenfor) lig 1. Dette er jo fordi (så vidt jeg lige husker. Et par år siden jeg sidste har arbejdet med matematik) at én omgang på enhedscirklen er angivet ved én PI (i RAD). Derved vil sin(90)=2/PI (i RAD) hvilket svarer til 1 i grader. Har intet at gøre med kateterne. Det er udledt af enhedscirklen der har en omkreds på PI (i RAD).
Mange tak for svarene. Det eneste der undrer mig er, at definitionen i mit matematikleksikon siger at sin V = modstående katete delt med hypotenusen og at cos V = hosliggende katete delt med hypotenusen. Således giver det jo ingen mening at prøve at regne eksempelvis sinus ud til en vinkel på 90 grader, da den jo netop ikke har nogen modstående katete, og ligeledes har den heller ingen specifik hosliggende katete.
Derfor tænkte jeg om nogen kunne legitimere at man alligevel kan bruge sætningerne i disse tilfælde.
Trekantbeskrivelsen i leksikonet er ikke en (altomfattende)definition af cosinus og sinus, men måder at beregne vinkler på i en trekant ud fra cosinus og sinus.
Forstår ikke helt det sidste du skriver. Er det et større end tegn, eller et medfører tegn du bruger?
Du skriver noget om tre kanter, er det siderne i trekanten der menes?
Og hvilken trekant er det? Den hvor V=90 grader?
Jeg har engang lært at et liniestykke, teoretisk set, er en trekant, hvor to af sidelængderne er 0. Og at et punkt er en trekant hvor alle siderne er lig 0. Det er vist i der der hedder absurd geometri eller sådan noget lignende.
Som skrevet. Google enhedscirkel, læs om det og forstå det hele...
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.