Annonceindlæg fra Redpill Linpro

Fire af fem digitale transformationer slår fejl – men sådan får du succes!

Ifølge Redpill Linpro har mange faktorer betydning for, om den digitale transformation lykkes eller ej. Læs her, hvordan du kommer bedst fra start.

Et vellykket digitalt transformationsprojekt kan potentielt styrke alle facetter af betydning for organisationens virkefelt og konkurrenceevne. Men det skal gribes rigtigt an og helst fra den spæde start. 

”Digital transformation og digital innovation skal betragtes som et strategisk projekt og ikke blot som ”blot” endnu et IT-projekt af taktisk tilsnit. Kun sådan har man god chance for at lykkes,” konstaterer Fredrik Svensson, medstifter og Solution Leader af Redpill Linpro. 

Fredrik Svensson - medstifter af Redpill Linpro 

Men denne erkendelse gør mange virksomheder ikke i tide, og det kan koste dyrt. 

Sådan får du succes med digital innovation – læs mere her 

 

84% af alle transformationer fejler

Eksempelvis bemærker den digitale analytiker Michael Gale i sin roste bestseller, The Digital Helix, at næsten alle de 2.000 største amerikanske koncerner har taget hul på en digital transformationsproces. Men han bemærker også, at centrale dele af den digitale transformation er stødt på grund i 84 procent af de koncerner, han interviewede til sin bog. 

I værste fald er processen gået mere eller mindre i stå, mens den i mildere tilfælde er blevet langt mere kostbar end ventet – eller langtfra har udmøntet sig i de ønskede fordele. 

 

Topledelsen skal være med – fra start til slut

”Det er afgørende, at du sikrer en helt klar overensstemmelse mellem virksomhedens vision og den digitale vision. Samt at gøre dig klart, at den digitale innovation kommer til at påvirke en lang række processer og arbejdsgange. Faktisk kræver digital innovation overraskende meget af organisationen og sædvanligvis på alle niveauer. Derfor skal hele organisationen også holdes informeret og have en klar fornemmelse af at være med på rejsen,” konstaterer Fredrik Svensson. 

”Endelig er det et ufravigeligt krav, at topledelsen bakker op, holder sig til ilden, er vidende om processen og engageret – fra start til slut. Den ansvarlige for transformationsprocessen bør faktisk referere direkte til topledelsen, ligesom status på den digitale transformation bør være fast punkt på direktionsmøderne, også selv om en omfattende digitale transformationsproces kan tage flere år,” tilføjer han.

  Sådan får du succes med digital innovation – læs mere her

 

Fokus på digital innovation og open source

Redpill Linpro har i dag kontorer i de 3 skandinaviske lande Norge, Sverige og senest er Danmark kommet til; her har man lokalt nu femten ansatte. 

Virksomheden har mere end tyve års erfaring med at støtte virksomheder i digitale innovations- og transformationsprojekter med fokus på bl.a. API, integrationer, DevOps, samt cloud på open source-baserede teknologier. 

”Ud over de organisatoriske tiltag, er det vigtigt, at man vælger de rigtige produkter, hvis man vil lykkes med sin transformationsproces,” siger Fredrik Svensson. 

Et af de centrale produkter, Redpill Linpro tager udgangspunkt i, er Red Hat OpenShift.

 ”OpenShift Container Platform gør det nemt at administrere og monitorere sine containere ganske nøje. Hermed bliver det for eksempel lettere at maksimere oppetid og udnytte de tilgængelige ressourcer optimalt,” forklarer Fredrik Svensson. 

Han nævner desuden Red Hat Fuse; en integrationsplatform, der – som andre Red Hat-teknologier – er Linuxbaseret. 

”Fuse er en distribueret integrationsplatform, der blandt andet gør det mere overkommeligt at sikre tæt samspil mellem de forskellige dele af en virksomheds IT-arkitektur. Hvilket i sagens natur er en vigtig forudsætning for at høste de forventede gevinster ved en digital transformationsproces,” siger Fredrik Svensson. 

Endelig arbejder Redpill Linpro også med en tredje Red Hat-teknologi, nemlig 3scale, der understøtter en fleksibel og effektiv styring og administration af virksomhedens APIer. Vi kan tydeligt se en trend i markedet der understøtter en pakketering af disse 3 produkter. 

Digital innovation er forudsætning for vækst

”Alle virksomheder skal agere i markeder og konkurrencesituationer under hastig forandring, ligeledes er det regulative pres stigende – og senest har Covid-19 skabt massiv usikkerhed på en lang række fronter,” konstaterer Fredrik Svensson. 

 

Det øger, bemærker han, i hidtil uset grad behovet for at kunne agere fleksibelt og hurtigt være i stand til  at træffe beslutninger på basis af opdateret viden og data, som faktisk er til rådighed. Den digitale transformation støtter direkte op om begge behov og er ofte en decideret forudsætning for fremtidig vækst. 

 

Overensstemmelse mellem forretningsmål og digital vision gav succes

”Jeg har set en del eksempler på nordiske virksomheder og organisationer, der har håndteret udfordringen rigtig flot. For eksempel har vi en kunde, der besluttede at stille en lang række centrale data til rådighed for deres samarbejdspartnere, hvilket vendte op og ned på den måde de normalt agerede på. Men organisationen redefinerede sin vision og sikrede en klar overensstemmelse mellem den og de digitale mål – samt skabte en enestående begejstring internt i organisationen, og de er virkelig godt på vej. Så det kan lykkes,” siger Fredrik Svensson. 

Han fortæller dog også om en stor koncern, der satte et storstilet digitalt transformationsprojekt i gang, men ”glemte” at orientere bredt om det internt. Med det resultat, at en række underdivisioner gik i gang med deres egne og ret kostbare decentrale digitale projekter, der overlappede i svær grad. 

”Den proces betragter man angiveligt som knap så vellykket,” konstaterer Fredrik Svensson. 

Sådan får du succes med digital innovation – læs mere her  

Redpill Linpro

Vi hjælper vores kunder med at bygge IT grundlaget for deres digitale transformation indenfor områderne API & Integration, DevOps, og cloud. Som den ledende Open Source leverandør i Norden, har Redpill Linpro, altid fokus på "Openness".

Læs mere om Redpill Linpro
Kontaktinfo:

Redpill Linpro ApS

Frederiksborggade 15

1360 København K

https://www.redpill-linpro.com/

Vil du vide mere om annonceindlæg?

Premium
ATP har bygget it-system til udbetaling af feriepenge på tre måneder: "Mange har arbejdet nat og weekender for at nå det"
Interview: ATP-medarbejdere har måttet droppe sommerferien og arbejde om natten, men nu er løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriemidler klar. "Lige nu har vi 300.000 i kø, og der er en ventetid på omkring to timer," siger ATP-underdirektør Jesper Juel-Helwig. Bliv klogere på, hvordan ATP har skabt den nye løsning på tre måneder.
Computerworld
Elon Musk præsenterede fremtidens Tesla-batteri - og straks styrtdykkede aktien
Tesla-stifteren Elon Musk præsenterede tirsdag selskabets visioner og strategier inden for fremtidens elbils-batteri. Men nyhederne - eller mangel på samme - fik investorerne til sende aktien ned med 5,6 procent.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale værdier i døgndrift – målrettet, hurtigt og effektivt
Et konstant skiftende trusselsbillede og ændrede behov for eksempelvis flere hjemmearbejdspladser udfordrer virksomheden drift, indtjening og – i værste fald – eksistens. Men her er ofte allerede ganske mange sikkerhedssystemer i drift, og derfor er løsningen sjældent endnu flere tiltag og lag. De vil ofte blot bidrage til forvirringen, øge antallet af alarmer og måske endda ende med at gøre virksomhedens mere sårbar. I stedet kan det give mening at vælge en ekstern leverandør, der kan overvåge og sikre de digitale aktiver fokuseret, effektivt og i døgndrift. Helt uden behov for at sætte kostbare og ressourcekrævende projekter i søen – og uden at skulle tilkøbe dyre konsulentydelser og specialressourcer. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.