Lille mobil med stor irritation

Umiddelbart ser Sony Ericssons W350i mobiltelefon indbydende ud. Men en del af begejstringen ryger, når man kommer nærmere den lille telefon. Læs her hvorfor, og hvorfor man får lyst til at smide den ud af vinduet i ny og næ.

Lille mobil giver stor irritation

Sony Ericsson W350i er umiddelbart en lille lækkerbisken. Mobilen vejer sølle 75 gram og måler 104.0 x 43.0 x 11.0 millimeter, så der er ikke problemer med at få plads til den i lommen eller tasken.

Men W350i fremstår dog knap så sexet, når man kigger nærmere og mærker godt efter, for det er en mobil i den billigere ende og en stor gang plastic fra top til bund.

Den fås i farverne Electric Black (test-udgaven), Ice Blue og Graphic White og sigter mod de mobilbrugere, der mangler en billig, enkel mobil og gerne vil høre musik.

Irriterende tast

Mobilens knapper er fine nok og behagelige at trykke på, men en enkelt knap skiller sig ud.

Den midterste navigationsknap er ikke særligt stor, og fordi den er omgivet af andre knapper til at navigere rundt i menuen med, kommer man alt for ofte til at trykke forkert.

Test-tommelfingeren hører ikke engang til i den store ende af mandefingre, så vi tør slet ikke tænke på, hvor meget bøvl en granvoksen mand med arbejdshænder vil få.

Efter at have testet mobilen i fire uger, hvor den har været i overhængende fare for at ryge ud af vinduet, må vi konkludere, at irritationen over denne knap er meget stor.

Knækker den?

W350i er udstyret med en klap, der beskytter knapperne. Klappen er så tynd og bøjelig, at man fra første dag af frygter, at den knækker eller falder helt af.

Klappen har nogle falske knapper, det vil sige, når du trykker på dem, så rammer du sådan set bare de rigtige taster, der er gemt bag klappen.

Det virker lidt komisk, men egentlig fungerer det godt. Knapperne bruges til at styre musikken, når du er i Walkman-mode, og her er mobilen i topform.

God til musik

Walkman-funktionen fungerer glimrende og er et godt argument for at købe mobilen. Lyden er god, og det er let at betjene musikdelen.

Vælg, lyt og skift musik uden at åbne mobilens klap, og kommer der en sms, så åben klappen, læs beskeden, svar og luk klappen igen, så er du tilbage i Walkman-mode, uden du har mistet musikken undervejs.

W350i har blandt andet TrackID - der hjælper med at finde nummeret, du ikke kan huske, hvad hedder… - og downloadtjenesten PlayNow.

Har sine svagheder

Sony Ericsson har været nærige med at smide megapixels i mobilens kamera. Kun 1,3 er det blevet til, og det er ikke godt nok.

Selvom der er tale om en billig mobil med fokus på musik, så burde der være et bedre kamera.

Men er du komplet ligeglad med at tage billeder på farten, så er det selvfølgelig ikke noget problem.

W350i er udrustet med en 1,9 tommer stor skærm og har 14 megabyte indbygget hukommelse. Det rækker naturligvis ikke langt, og derfor medfølger der en 512 megabyte Memory Stick.

Billig løsning

W350i har også funktioner som højttalertelefon, Bluetooth, RSS, billed-blogging, flytilstand, FM-radio m.m.

Under testen ladede vi mobilen fuldt op en lørdag formiddag, og torsdag morgen kunne batteriet ikke mere efter et moderat brug af sms, mms, musik og opkald på mobilen.

W350i er en mobiltelefon, man let kan forelske sig i - på afstand.

Men har man først haft fat i den, er man ikke i tvivl om, at den ligger i den billige ende af prisskalaen.

Har man ud over musik på farten ikke store krav til sin mobil, så kan W350i være en løsning.

Men den har sine svagheder som den vakkelvorne klap, den billige finish, den fedtede skærm og så selvfølgelig den irriterende navigationstast, der trækker kraftigt ned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere