YouTube på den nemme måde

Vado er Creatives bud på en lille, lommevenlig videooptager, der skal gøre det nemt at lægge film på YouTube. Men hvordan fungerer den.

YouTube på den nemme måde

Som videooptager er Creative Vado blottet for alt andet end de helt grundlæggende funktioner - enhver drøm om zoom, billedjusteringer eller lignende er forvist til helt andre produktkategorier.

Her er tale om et stykke hardware, der til enhver tid skal kunne hives frem fra bukselommen og være til at betjene, uanset brugerens eventuelle forudgående alkoholindtag.

Tryk på den store knap på fronten og peg linsen i den rigtige retning, film løs og tryk så på knappen igen, når du er færdig.

Interessant softwareløsning

Nemmere kan det ikke blive. Resterende funktioner begrænser sig til muligheden for at se de klip, man har optaget, igennem, slette dem og at skrue op eller ned for lyden.

Videokvaliteten begrænser sig til en opløsning på 640 x 480 pixel, og det endelige resultat er hverken værre eller bedre, end hvad de fleste mobiltelefoner kan klare.

Vado er udstyret med to gigabyte intern hukommelse, hvilket svarer til rundt regnet to timers videooptagelser. Pudsigt nok præcis den tid Vados genopladelige batteri kan holde strøm.

Det interessante ved Vado er Creatives softwareløsning. Der skal ikke installeres noget som helst på computeren, i stedet ligger softwaren på selve afspilleren.

Når det indbyggede USB-stik smides i pc'en, dukker automatisk en simpel brugerflade op, hvorfra man kan håndtere de videoklip, der ligger på Vado.

Nem at have med sig

Fra denne brugerflade kan videoklip smides direkte på YouTube eller Photobucket med et enkelt klik, blot man har en brugerkonto i forvejen.

Det er med andre ord gjort ufatteligt nemt at fylde yderligere materiale på en webside, der allerede modtager omkring 10 timers video hvert minut.

Man kan selvfølgelig også vælge blot at kopiere sine videoklip ned på harddisken, men så er brugerfladens muligheder også stort set også udtømt.

Undværligt mellemspil

Det kunne have været rart med en basal redigeringsfunktion, så man havde mulighed for at trimme sine videoklip, inden de bliver lagt online.

Tanken bag Vado er enkel - en videooptager, der er nem at have med sig rundt, så man har mulighed for at fange de sjove øjeblikke, når de opstår.

Et argument der ikke ligger særlig langt fra årsagen til at placere et kamera i mobiltelefonen. Og hvorfor så slæbe rundt på endnu en elektronisk dims?

I øjeblikket er argumentet udelukkende, at Creative har leveret en meget brugervenlig softwareløsning, samt at Vado er væsentligt hurtigere end mobiltelefonen til at komme i gang med en videooptagelse.

Begge dele noget mobiltelefonproducenterne ganske givet vil komme hurtigt efter, hvis behovet viser sig at være til stede.

Indtil da er Vado et teknologisk mellemspil. Velfungerende, men også undværligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere