Torsdagstippet: Oplåsning af låste filer

Hver dag sletter, omdøber og flytter vi tit filer, men nogle gange kan vi komme ud for, at nogle filer bare ikke gider opføre sig, som vi ønsker. Se her hvad du så kan gøre.

Hver dag sletter, omdøber og flytter vi tit filer, men nogle gange kan vi komme ud for, at nogle filer bare ikke gider opføre sig, som vi ønsker.

Det kan være fordi, at filen er i brug af en eller anden proces eller på anden måde er blokeret.

Det kan også dreje sig om tilladelsesindstillingerne for en fil, som blokerer dig i at slette den.

Unlocker er en udvidelse til Stifinder, som gør det muligt at slette, omdøbe eller flytte filer i sådanne tilfælde.

Efter du har installeret det, vil du finde et nyt menupunkt, når du højreklikker på en fil eller mappe.

Dette er Unlocker, og hvis du aktiverer det, vil Unlocker tjekke, om for eksempel en fil i øjeblikket er bundet af nogle andre programmer.

Kan slette filer

I billedet til højre ses en situation, hvor et Word-dokument er åbent, og vi derfor ikke kan slette filen.

Ved at bruge Unlocker kan vi finde ud af, at filen er i brug og derefter give dig mulighed for enten at afslutte processen eller låse bindingen op. Efterfølgende kan du udføre den handling, du fra start af ønskede.

Dette er et tænkt scenarie, hvor man nok normalt bare ville lukke Word ned, men selve problemstillingen fremkommer.

Unlocker kan desuden slette filer, som du normalt ikke kan slette, når de er blokeret mod en handling. Det kan for eksempel være en omdøbning af en systemmappe.

Unlocker vil i disse tilfælde give dig mulighed for at slette alligevel, ved at den vil omdøbe mappen ved en genstart af computeren.

Dette kan især være en god mulighed at have, hvis man kommer ud for, at et bestemt problem kræver, at man sletter en systemmappe, hvormed man ved Windows bagefter reparer sig selv igen automatisk.

Hermed sparer man en masse besvær på objekttilladelser og meget andet.

Du kan hente Unlocker her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere