Artikel top billede

Finansministeriets digitaliseringschef, Lars Frelle-Petersen, slår koldt vandt i blodet, efter en ny kritisk Rambøll-undersøgelse af statens it-projekter.

Statens it-strateg slår hul i ny skandale-frygt

De statslige it-skandaler er på vej under kontrol, forsikrer statens it-overhoved. En ny Rambøll-rapport viser ellers modsatrettede tendenser.

Finansministeriets digitaliseringschef, Lars Frelle-Petersen, slår iskoldt vand i blodet i kølvandet på en undersøgelse, som Rambøll Management og Dansk IT har foretaget, omkring de statslige myndigheders syn på en mere centraliseret styring af statens fremtidige it-projekter.

Digitaliseringschefen undrer sig over Rambøll-undersøgelsen, der er publiceret i årsbogen IT i Prakis 2010. Her viser det sig nemlig, at flertallet i statens it-svage ministerier og styrelser frygter for, at de nye statslige initiativer ikke vil hindre, at staten også i fremover fremstår som en it-skandale-magnet.

"Jeg synes, vi skal implementere den samlede nye løsningsmodel, før vi evaluerer resultatet. De foreslåede initiativer skal ses som en samlet pakke og er tænkt som en hjælp til, at ministerierne skal blive bedre til at gennemføre deres digitaliseringsprojekter," svarer Lars Frelle-Petersen på Rambøll-undersøgelsens konklusioner.

Spørg og du skal få svar
Lars Frelle-Petersen var hovedarkitekten bag den tværministerielle rapport "Professionalisering af arbejdet med it-projekter i staten", som har til hensigt at reducere antallet og omfanget af løbske it-projekter i det offentlige.

Han understreger over for Computerworld, at enkelte spørgsmål i Rambøll-undersøgelsen er stillet forkert.

"Der er jo ikke, som Rambøll fejlagtigt og måske noget tendentiøst har spurgt om, tale om en 'central statslig portefoliostyring af udviklingsprojekter'," lyder hans svada mod undersøgelsens metode.

Bred opbakning
Samtidig fortæller Lars Frelle-Petersen, at der i hans optik har været en bred opbakning til at gennemføre de nødvendige indgreb fra både de implicerede ministerier samt fra de private danske virksomheder, der har bidraget med råd og vejledning i rapporten.

"Flere af de foreslåede initiativer er med succes blevet implementeret i forskellige offentlige og private virksomheder," fastslår Lars Frelle-Petersen.

Lige nu er de statslige enheder som eksempelvis ministeriernes projektkontor ved at blive sat sammen, hvorefter den nye statslige it-projektmodel vil have virkning og være forpligtende at implementere for ministerier og styrelser i begyndelsen af 2011.

"Vi vil i god tid inden tage fat i ministerierne og informere dem om ændringerne," bedyrer Lars Frelle-Petersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere