Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC: Vi skal overhovedet ikke splittes op i bidder

Chef i TDC tager den ny telelov helt med ro, selv om den giver IT- og Telestyrelsen muligheden for at dele et teleselskab op.

Læs også: Ny lov: Telestyrelsen kan nu tvangsdele teleselskaber

IT- og Telestyrelsen får et kraftigt redskab, når den ny danske telelov træder i kraft senest til maj næste år.

Med værktøjet i hånden kan styrelsen adskille et dominerende teleselskabs infrastruktur-forretning fra selskabets tjeneste-forretning. Dog forbliver ejerskabet det samme.

Redskabet hedder funktionel separation eller funktionel adskillelse.

I Danmark er den dominerende spiller på telemarkedet TDC, som ejer hele det gamle telefonnet, YouSee-kabelnettet samt et fibernet i hovedstadsregionen.

TDC's chef for public affairs, Anders Thomsen, tager IT- og Telestyrelsens nye værktøj med ro.

"Det kommer overhovedet ikke på tale," siger han.

Allersidste mulighed

Redskabet er vedtaget på EU-niveau, og Danmark skal derfor implementere EU-direktivet, som altså indeholder dette værktøj. Et værktøj, som IT- og Telestyrelsen i øvrigt kun kan anvende efter at have rådført sig med Europa-Kommissionen.

Anders Thomsen mener, at det er en fordel, at IT- og Telestyrelsen nu får redskabet.

"Vi synes, at det er positivt, og det øger nu forudsigeligheden, fordi vi kender vilkår og betingelser for en eventuel funktionel separation, og det understreges, at det kun kan ske i ganske særlige tilfælde, og vi mener derfor, at vi godt kan udelukke, at det overhovedet bliver relevant i Danmark," siger han.

I bemærkningerne til lovforslaget til den ny telelov står der, at funktionel adskillelse kun kan gennemføres "rent undtagelsesvist".

"Det skal være allersidste mulighed for at rette op på nogle meget alvorlige konkurrence-problemer," siger Anders Thomsen.

Han mener, at tidligere undersøgelser af TDC har vist, at der ikke foregår diskrimination af fremmede udbydere i TDC's engrosforretning.

"Det betyder, at vi overhovedet ikke er i en situation i Danmark, hvor vi opfylder de krav, der skal til (for at blive adskilt, red.)," fortæller TDC's chef for public affairs.

IT- og Telestyrelsen afsluttede høringsfasen til den ny telelov ved sidste måneds udgang.

Selve loven skal være på plads inden 25. maj næste år, da det er fristen for implementeringen af EU's teledirektiv-pakke.

Læs også: Ny lov: Telestyrelsen kan nu tvangsdele teleselskaber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere