Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen (Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC: Vi skal overhovedet ikke splittes op i bidder

Chef i TDC tager den ny telelov helt med ro, selv om den giver IT- og Telestyrelsen muligheden for at dele et teleselskab op.

Læs også: Ny lov: Telestyrelsen kan nu tvangsdele teleselskaber

IT- og Telestyrelsen får et kraftigt redskab, når den ny danske telelov træder i kraft senest til maj næste år.

Med værktøjet i hånden kan styrelsen adskille et dominerende teleselskabs infrastruktur-forretning fra selskabets tjeneste-forretning. Dog forbliver ejerskabet det samme.

Redskabet hedder funktionel separation eller funktionel adskillelse.

I Danmark er den dominerende spiller på telemarkedet TDC, som ejer hele det gamle telefonnet, YouSee-kabelnettet samt et fibernet i hovedstadsregionen.

TDC's chef for public affairs, Anders Thomsen, tager IT- og Telestyrelsens nye værktøj med ro.

"Det kommer overhovedet ikke på tale," siger han.

Allersidste mulighed

Redskabet er vedtaget på EU-niveau, og Danmark skal derfor implementere EU-direktivet, som altså indeholder dette værktøj. Et værktøj, som IT- og Telestyrelsen i øvrigt kun kan anvende efter at have rådført sig med Europa-Kommissionen.

Anders Thomsen mener, at det er en fordel, at IT- og Telestyrelsen nu får redskabet.

"Vi synes, at det er positivt, og det øger nu forudsigeligheden, fordi vi kender vilkår og betingelser for en eventuel funktionel separation, og det understreges, at det kun kan ske i ganske særlige tilfælde, og vi mener derfor, at vi godt kan udelukke, at det overhovedet bliver relevant i Danmark," siger han.

I bemærkningerne til lovforslaget til den ny telelov står der, at funktionel adskillelse kun kan gennemføres "rent undtagelsesvist".

"Det skal være allersidste mulighed for at rette op på nogle meget alvorlige konkurrence-problemer," siger Anders Thomsen.

Han mener, at tidligere undersøgelser af TDC har vist, at der ikke foregår diskrimination af fremmede udbydere i TDC's engrosforretning.

"Det betyder, at vi overhovedet ikke er i en situation i Danmark, hvor vi opfylder de krav, der skal til (for at blive adskilt, red.)," fortæller TDC's chef for public affairs.

IT- og Telestyrelsen afsluttede høringsfasen til den ny telelov ved sidste måneds udgang.

Selve loven skal være på plads inden 25. maj næste år, da det er fristen for implementeringen af EU's teledirektiv-pakke.

Læs også: Ny lov: Telestyrelsen kan nu tvangsdele teleselskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere