Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Fiber i Norge er et rent blodbad

Et forsøg på at bygge en fiberinfrastruktur i Norge er endt i stribevis af regnskaber med rød bundlinje. Forretningen hænger simpelthen ikke sammen, forklarer analytiker.

Røde tal. Næsten over hele linjen.

Det er status i den norske fiberbranche.

Teleanalytiker Tore Aarønæs fra analysefirmaet Norsk Telekom fortalte i går om tilstanden i den norske fiberbranche på bredbåndskonferencen Nordic Broadband Forum 2010 i Bella Center i København.

Hans firma har gennemgået regnskaberne i den norske fiberbranche, og ifølge Norsk Telekoms analyse kører kun tre til fire af de 75 norske fiberselskaber med positiv drift.

"De profitable fiberselskaber er dem, der graver fiberen ned og udlejer den," forklarede Tore Aarønæs.

Med de mange røde resultater minder de norske tilstande om de danske, hvor det også har vist sig svært for en række fiberselskaber at tjene penge. MidtVest Bredbånd gik konkurs sidste år, mens millionerne fossede ud af selskabet Dansk Bredbånd, inden det blev solgt i midten af juni.

Norske fiberselskaber forregnede sig

Tore Aarønæs forklarede, hvordan de norske fiberselskaber ofte har fejlvurderet prisen for at koble en kunde på, ligesom de overså, at bredbåndspriserne og dermed også omsætningen per kunde ville falde.

Blandt andet havde de norske fiberselskaber beregnet, at det ville koste 20-30.000 kroner at koble en bruger på, men ofte endte det på 50.000 kroner eller derover. Samtidig faldt bredbåndspriserne.

"Det virker simpelthen ikke. Man skal ikke have læst økonomi for at regne det ud," sagde Tore Aarønæs.

Han henviste til et regnestykke, hvor et fiberselskab tager 100 kroner per måned. Det bliver til 1.200 kroner på et år, hvoraf halvdelen går til indhold. Det vil sige, at 600 kroner er tilbage til at forrente investeringen - de 50.000 kroner.

"Det er fint for kunderne, men det er ikke fint for
aktionærerne," fortalte han.

Nordic Broadband Forum 2010 fortsætter i dag, onsdag, hvilket er konferencens anden og sidste dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere