Artikel top billede

Microsoft har i al hemmelighed købt 15 it-selskaber

Google er den helt store opkøbs-shopper blandt it-selskaberne, mens Microsoft køber op i smug. Se hvilken type virksomheder, Windows-fabrikken jagter i disse dage.

Mens it-selskaber som HP og Dell i fuld offentlighed overbyder hinanden med næverne fulde af milliarder af dollars i håbet om at score virksomheder som 3Par, har en anden it-mastodont handlet ind uden de store armbevægelser.

Nærmest i hemmelighed har Microsoft det seneste år købt 15 selskaber, som selskabet ikke har nævnt med et ord - og stadig ikke ønsker at fortælle om.

En investeringsrapport fra CB Insights havde dog ellers først vist, at Microsoft ikke havde købt én eneste virksomhed i regnskabsåret 2009/2010.

Rapporten viser samtidig, at Google topper listen med 23 opkøb, mens IBM følger efter med 13 og HP står for syv opkøb.

Microsoft kigger mod de små

Men Microsofts angivne nul ud for antallet af opkøb viser sig nu at være forkert, skriver Techflash.com, der har været i kontakt med Microsoft.

"I løbet af de seneste 12 måneder har Microsoft været meget fokuseret på mindre opkøb, hvor vi kan tilføje funktionalitet til vores eksisterende produkter. Vi har købt 15 selskaber i løbet af året, hvor købsprisen maksimalt har ligget på 400 millioner kroner," forklarer Microsofts chef for udvikling, Marc Brown, til Techflash.com.

Opkøbene har typisk været mindre virksomheder med 20 til 30 ansatte, der endnu ikke er begyndt at spænde marketing-buen eller kigge på tværs af landegrænser for at få afsat produkterne.

Microsoft ønsker stadig ikke at tale om konkrete navne på de købte selskaber.

Samtidig forklarer Marc Brown fra Microsoft til Techflash.com, at Microsoft udover de 15 opkøb har indgået yderligere aftaler om køb, selv om der endnu ikke er skrevet under på nogen kontrakter endnu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere