Artikel top billede

Facebookspammer fløjtende ligeglad med enorm bøde

Han er blevet dømt til at betale en bøde på 4,8 milliarder kroner for at have udsendt millioner af spammails på Facebook. Men han er selv fløjtende ligeglad.

Computerworld News Service: Facebook kalder ham en spammer, og retten i USA har idømt ham en bøde på 873 millioner dollars (godt 4,8 milliarder kroner).
 
Men Adam Guerbuez fra Montreal er tilsyneladende totalt ligeglad.

Han kalder sig selv "the 873 million dollar man" og fortæller, at han ikke har tænkt sig betale så meget som en flad femøre.
 
I sidste uge stadfæstede højesteretten i Quebec den amerikanske dom mod Adam Guerbuez fra november 2008, hvor han blev fundet skyldig i at have udsendt mere end fire millioner spam-beskeder på Facebook om penisforstørrelser, marihuana og porno.  

Bøden er den største, der nogensinde er blevet givet med udgangspunkt i den amerikanske anti-spam-lovgivning. 
 
Konkursbegæring
Adam Guerbuez har ikke svaret på henvendelser i forbindelse med sagen - på sin blog fortæller han, at han bliver bombarderet med spørgsmål fra medierne - men tidligere på ugen sagde han til the Canadian Press, at han har indsendt konkursbegæring og ikke behøver betale Facebook noget som helst.
 
I stedet håber han at kunne udnytte den megen omtale til at få gang i en bog- eller filmaftale.
 
I retspapirerne kan man læse, at Facebook mener, at Adam Guerbuez har stjålet passwords via phishing-angreb og brugt et botnet af hackede computere til at tiltvinge sig adgang til konti på Facebook. Hvis det er sandt, kan han risikere fængselsstraf.
 
Men alligevel virker Adam Guerbuez til at være ganske tilfreds med opmærksomheden.

Han har indkaldt til pressemøde i løbet af ugen, og han har fyldt sin blog med indlæg, der viser ham leve det søde liv i Las Vegas og Beverly Hills og spise på dyre restauranter, som for eksempel Montreals Queue De Cheval. 
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere