Artikel top billede

Facebook-spammer får bøde på 4,8 mia. kroner

Spam på Facebook er blevet en endog meget bekostelig affære for en canadier, der må punge ud med 5,5 milliarder kroner for en spam, der ifølge dommeren var ekstrem effektiv.

Læs også:

Facebookspammer fløjtende ligeglad med enorm bøde.

Bliver du spammet på Facebook?

Adam Guerbuez fra Montreal har sikkert skaffet sig en del fjender på Facebook, efter han over en periode på to måneder sendte mere end fire millioner spammails til forskellige Facebook-brugere.
 
Efter han blev grebet med fingrene nede i spamkrukken, er han også ved en domsafsigelse i Quebec blevet beordret til at betale Facebook-selskabet omkring 4,8 milliarder kroner for sin forbrydelse.
 
Den pris er udregnet ud fra en pris på 100 amerikanske dollar for hver enkelt af de 4,366,386 spam-mails, som Adam Guerbuez har sendt til Facebook-profiler i perioden mellem marts og april i 2008.
 
Det samlede beløb på omkring en milliard canadiske dollar er nået frem ved, at dommeren har lagt straffeerstatninger oven i bøden og ganget bødebeløbet med kursforskellen mellem USA og Canada.  
 
Sag uden sidestykke
Sagen kommer på et tidspunkt, hvor den danske forbrugerombudsmand Henrik Øe sammen med sine nordiske kolleger vil undersøge de sociale medier for ulovlig markedsføring som eksempelvis spam.  
 
Men sagen er dog indtil videre helt uden sidestykke, hvilket den canadiske dommer da også skrev i sin afgørelse.
 
"Facebook har aldrig før været mål for så meget spam, og den brugte metode var ekstrem effektiv, da det så ud som om, at spam'en kom fra ens egne venner," skrev hun i sin domsafsigelse ifølge Cnews.
 
Samtidig gjorde hun også opmærksom på, at Adam Guerbuez har tjent "anseelige summer" på sin online-forretning med de uønskede Facebook-mails.
 
Erklærer sig selv konkurs
Adam Guerbuez fik adgang til de mange Facebook-konti ved at lokke brugernavne og password ud af brugerne, for derefter at logge ind og sende spam. En af metoderne til dette var at oprette falske Facebook-sites, der lignede den ægte vare.
 
Siden brugte han computerprogrammer til at sende de glade og uønskede budskaber om penisforlængere og marihuana til millionvis af modtagere.
 
Adam Guerbuez fra Canada siger dog, at folkene fra Facebook vil få problemer med at kradse de mange kontanter ind, da han i forbindelse med spam-sagen har erklæret sig selv for konkurs. 

Samtidig mener han, at bøden er helt ude af proportioner, da han hævder, at spam blot er en mindre plage, der kan fjernes ved at trykke "delete" på tastaturet.
 
"Det er jo derfor den knap er på keyboardet," udtaler han i forbindelse med straffen, som han er fløjtende ligeglad med. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Facebookspammer fløjtende ligeglad med enorm bøde.

Bliver du spammet på Facebook?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere