Zepto vil være dyrest med Hydra A17

Finanskrise og stagnerende forbrugerindkøb forhindrer ikke Zepto i at lancere producentens hidtil dyreste bærbare computer, som går under navnet Hydra A17. Prisen for den bærbares 17 tommer og svulstige komponenter svinger fra 14.999 til over 40.000 kroner. Se her hvad du får for pengene.

Danske Zepto har indtil nu langet nogle moderat kraftige bærbare over disken og overladt mere ekstreme konfigurationer til konkurrenterne både herhjemme og i udlandet.

Men Zepto Hydra A17, der i standardkonfigurationen koster 14.999 kroner, vil også være med i de bærbare computeres superliga. Den bærbares 17 tommer, som vel at mærke lever op til højeste HD-standard - det såkaldte Full HD på 1.920 x 1.200 pixels, kategoriserer maskinen som en såkaldt desktop replacement, og valget af komponenter sætter da også en tyk streg under, at de stationære computere bare kan komme an.

High-end grafikkort

I den billigste value-konfiguration får du en potent Intel Centrino 2-kriger med Core 2 Duo P7350-processor, to gigabyte DDR3-ram og et GeForce 9800M GTX-grafikkort med en gigabyte på hukommelsen. Modsat gængse GeForce 9600M GT-løsninger har storebror 9800M GTX seriøse muskler til spilafvikling med både høj opløsning og detaljegrad.

Zepto understreger desuden, at det avancerede grafikkort er MXM-kompatibelt, hvilket betyder, at det er modulbaseret og kan erstattes med en nyere model senere.

Zepto har tidligere tilbudt kunder at udskifte et GeForce 9600M GT med en 9650M GT-model, som kunne forhøje ydelsen lidt. Men endnu mangler vi at se en helhjertet indsats, hvor kunder med bærbare kan opgradere MXM-moduler efter behag.

Blu-ray koster ekstra

Det kan dog undre, at Hydra-serien med en startpris på cirka 15.000 kroner alligevel ikke er udstyret med et optisk Blu-ray-drev som standard; i stedet får du en gammeldags kombineret dvd- og cd-rom-brænder.

Tilføjelsen af Blu-ray-drevet forhøjer prisen med 1.474 kroner, så vi satte os efterfølgende for at opkonfigurere maskinen til det øvre loft for pris og ydelse.

Her endte vi med en pebret monsterbærbar til den nette sum af 43.370 kroner, hvor især SSD-drevet på 250 gigabyte og den svulstige Core 2 Extreme-processor på 3,06 gigahertz gjorde underværker for at presse prisen i top.

For langt de fleste brugere vil en almindelig mekanisk harddisk stadigvæk have det klart mest attraktive forhold mellem pris og ydelse, men Zepto giver dig mulighed for at lænse kontoen med stil, hvis du absolut vil have det bedste.

Lighedspunkter

Zepto Hydra A17 har mange lighedspunkter med XLerator II-serien fra danske Nova Books, som dog endnu ikke kan fås med det kraftigste 9800M GTX-grafikkort. Konkurrenterne har ikke samme inspirationskilde, når designet skal udformes, men derimod samme leverandør af såkaldt barebone.

Konceptet bygger nemlig på, at producenten konfigurerer barebonen med harddisk, ram, processor og anden ekstern lagring. Zepto har ikke selv direkte indflydelse på design og udformning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere