12 smarte tips til Windows Vista

Vi bringer løbende tips til Windows Vista blandt andet i håbet om, at styresystemets modstandere nemmere kan leve med det. Her har vi samlet 12 tips til Vista, så du kan bruge det lidt smartere eller få mere ud af det.

12 tips til Windows Vista

Windows Vista har været udskældt lige siden fødslen, og mange brugere sværger derfor til forgængeren Windows XP.

Men Vista indtager flere og flere hjemme-computere, og netop fordi styresystemet har fået på munden af mange brugere, er det relevant at se på, hvordan man kan bruge det bedre og få mere ud af det.

Derfor har vi samlet 12 tips fra vores Vista-blog, så du kan få nogle gode indspark til et bedre liv med Vista.

Tip 1-6

1. Har du købt en computer med Windows Vista Home Basic eller Windows Vista Business, medfølger der ikke en dvd-dekoder, så derfor får du intet ud af at smide en dvd-film i maskinen. Indtil du har fået fat på dekoderen. Læs artiklen "Sådan afspiller du dvd-film i Basic og Business" og se, hvordan du gør det.

2. Bruger du til daglig Internet Explorer, så oplever du sikkert tit, at når du åbner et nyt vindue, vil det ikke være fuldt maksimeret. Det kan være ret irriterende i længden, men heldigvis er der en måde at klare problemet på. Læs om den i artiklen "Maksimering af Internet Explorer for altid".

3. Bruger du timevis i Excel, så er Chart Advisor måske noget for dig. Chart Advisor er en gratis tilføjelse til Excel 2007, som kan analysere de data, du har, og give dig et bud på diagrammer i et samlet skærmbillede. Læs mere om Chart Advisor i artiklen "Opret diagrammer i en fart".

4. Vil du have Windows Vista installeret på din nuværende XP-maskine og beholde dokumenter, billeder, videoer og mailopsætning, så der findes der en smart måde med værktøjet Windows Overførsel. Læs mere om det i artiklen "Sådan overfører du indstillinger mellem to computere".

5. Vil du tilføje gadgets/widgets til Windows Sidepanel i Vista, er det som standard kun muligt, hvis du bruger de rigtige gadgets fra for eksempel Windows Live Gallery. Men hvis du bruger Amnesty Generator, kan du konvertere alle mulige online gadgets til Windows Gadgets. Læs mere om hvordan du gør i artiklen "Spark liv i Windows' Sidepanel".

6. Vil du tilpasse Windows Vista til dit behov, kan det for eksempel være ved at få filer åbnet med de programmer, du foretrækker. Det kan være en anden browser, en anden teksteditor eller en anden medieafspiller. Se hvordan du gør samt andre smarte ændringer i artiklen
"Trylleri med programmer og ikoner i Vista".

Tip 7-12

7. Windows Vista introducerede en helt ny form for visning af dine tekstfiler, billeder, videoer, dokumenter i selve stifinderen. Men når det kommer til stykket, er dette noget begrænset, da det kun kan klare TXT-filer, når det drejer sig om tekstbaserede filer. Ved hjælp af værktøjet PreviewConfig kan funktionen dog udvides til alle andre tekstbaserede filer og mediefiler. Læs mere om det i artiklen "Få mere ud af Stifinderen".

8. Er dit skrivebord ikke stort nok? I stedet for at skabe flere skriveborde, som mange programmer tilbyder, kan du med 360desktop gøre skrivebordet større i form af et panoramisk skrivebord. Læs mere om programmet i artiklen "Udvid skrivebordet med 360 grader".

9. Synes du, at Windows Vista viser mappernes indhold på mystiske måder? Det kan være, at indholdet i nogle mapper sorteres efter navn og i andre efter ændringsdato. Det skyldes, du på et eller andet tidspunkt har været i mappen og valgte at sortere den således. Efter lang tids brug af Windows Vista kan dette dog gå hen og blive lidt irriterende. Læs mere om det i artiklen "Sådan nulstiller du mappevisninger".

10. Et af de største irritationsmomenter ved Windows Media Center har været manglen på funktioner ved anvendelse af digitalt tv. Eksempelvis hvis du har en DVB-T tuner tilkoblet computeren. Indtil nu har tekst-tv kun været muligt ved brug af analogt signal, og underteksterne ved det digitale signal har været helt fraværende. Netop manglen på undertekster har været frustrerende i Windows Media Center, men der skulle nu snart være en opdatering klar til Windows Media Center, som tilføjer funktionen. Læs mere om det i artiklen "Bedre digitalt tv på computeren".

11. I din brugermappe i Vista finder du en mappe kaldet "Søgninger". Denne mappe indeholder som standard en række forskellige søgninger, som hver definerer en funktion for hvilke filer, den viser. Det kan for eksempel være, at du vil søge blandt de seneste dokumenter eller e-mails. Men du kan selv definere en søgning, læs mere om hvordan du gør i artiklen "Søg nemmere i Vista med søgemapper".

12. Har du Windows Vista på engelsk, kunne det måske være meget rart at få det ændret til dansk. Men indtil for nyligt har det kun været let at gøre for brugere med Vista Ultimate. Der er dog en genvej, du kan foretage, hvis du eksempelvis har Vista Business på engelsk og ønsker, at den skal snakke dansk. Læs mere om den genvej i artiklen "Sådan skifter du sprog på alle versioner af Vista".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere