Godt trådløst headset med surroundeffekt

Hvis du vil være sejrherre på den virtuelle slagmark - uden at forstyrre dine omgivelser - er et fornuftigt headset uundværligt. Vi har testet det trådløse Creative HS-1200, der praler med surroundlyd - men er det egentlig pengene værd?

Godt trådløst headset med surroundeffekt

I nogle sociale sammenhænge vil dine omgivelser takke dig, hvis du har investeret i et headset. Det gælder både til aflytning af musik og film, men måske i endnu højere grad, når kildematerialet er spil.

Et stadigt stigende antal høretelefoner på markedet retter sig direkte imod gamere. Og sådan forholder det sig også med Creative HS-1200, som vi har haft den udprægede fornøjelse af at få serveret lyden igennem i løbet af de seneste uger.

HS-1200 er topmodellen, der modsat sine billigere søskende også er trådløs. Det betyder, at du kan valfarte godt 22 meter væk fra senderen - der forbindes til computerens USB-tilslutning - før signalet falder ud.

Senderen er udstyret med en afart af Creatives X-Fi-teknologi, der ifølge producenten selv kan gengive manglende aspekter af det komplette lydbillede.

Forestil dig, at den får en fil komprimeret i MP3-format til at lyde bedre, og du har en forestilling om, hvad teknologien bidrager med.

HS-1200 i praksis

X-Fi er dog kun implementeret på softwarebasis, så du skal ikke forvente en lydoplevelse bare i nærheden af den, et vaskeægte X-Fi lydkort står for.

Når den medfølgende driver og software er installeret, tager HS-1200 over, hvor computerens eksisterende lydkort før udgjorde løsningen. Det fungerer fremragende, og den trådløse 2,4 gigahertz forbindelse bliver etableret omgående.

Softwarens kontrolpanel lader dig justere på parametre relateret til X-Fi Crystalizer-teknologien, der kan genskabe områder af lydspektret, som af den ene eller anden grund er barberet væk. Du kan også skrue på EAX-effekterne og den positionelle X-Fi lyd.

Den positionelle lyd skulle efter sigende kunne gøre det ud for surround. Vores vurdering er, at alle funktionerne virker udmærket, men X-Fi Crystalizer og den positionelle lyd lader noget tilbage at ønske.

Konstruktion og design

Du får dog en effekt, som i bedste fald kan lede tankerne hen på rigtig surround, og det bidrager bestemt til en mere indlevende spiloplevelse, end hvis vi kun lyttede til almindelige stereo.

Ægte X-Fi lydkort har en dedikeret processor, som kan få musiknumre til at lyde bedre. Men X-Fi Crystalizer-teknologien i HS-1200 visner ved siden af den ægte vare.

Vi har lyttet til adskillige MP3-filer, der alle bliver ledsaget af en kunstig klang. Det er derfor sandsynligt, at du også hurtigt vil vælge at slå teknologien helt fra.

I betragtning af at HS-1200 er et ret billigt headset, overrasker det os faktisk, at det er så velspillende, som det er tilfældet.

Designet til gamere

Vi oplevede ingen reel forvrængning af lydbilledet selv på lydniveauer, hvor vores ører pænt sagde stop, og vi var meget tilfredse med både diskant, mellemtone og bas.

Samtidigt bemærkede vi ingen baggrundsstøj, som brugere af ældre og billige pc-lydkort må døje med.

Medmindre din standard er luksusmærker såsom Sennheiser og Bose, som HS-1200 ikke kommer op på siden af, vil høretelefonerne her altså kunne stille dig svært tilfreds.

HS-1200 er designet specielt til gamere, så det undrer os ikke, at det er udstyret med mikrofon. Desværre er det ikke muligt at gemme mikrofonen diskret af vejen, som det eksempelvis er muligt på Plantronics Gamecom 777.

Den er til gengæld bøjelig og endog meget fleksibel, og den slukker automatisk, når du flytter den væk fra munden.

Headsettet slutter tilpas tæt om ørerne til at give en intens oplevelse, men det er samtidigt ikke mere, end at du kan følge med i, hvad der sker i dine omgivelser.

Det polstrede lædermaterialet kan dog gøre dem lidt ubehagelige at have på ørerne i timevis, og stof havde givet vis været optimalt. Men det er ikke kritisk på nogen måde - særligt fordi der er tale om en letvægter af et headset.

Masser af justeringsmuligheder

HS-1200 er justerbart på næsten alle tænkelige måder, så den enkelte bruger hurtigt føler sig godt tilpas.

Det er desuden udstyret med praktiske kontrolknapper på den ene side af headsettet, der blandt andet justerer volumen, og så er der naturligvis den obligatoriske tænd/sluk-knap.

En lille genistreg er den resterende knap, der som udgangspunkt er tilknyttet Windows Live Messenger. Når du modtager et opkald, er et enkelt tryk nok til at besvare det. Og hvis du er inkarneret Skype-bruger i stedet, er det en smal sag at ændre tilknytningen.

Du skal ikke tænke på udskiftning af batterier, for det genopladelige af slagsen klarer i vores test cirka 4-5 timer, hvorefter du kan oplade det direkte via USB-porten - enten mens HS-1200 er i brug, eller når det er slukket.

Fint allroundprodukt

Det vil være en decideret smagssag, om Creatives headset eller et dedikeret surroundsæt, hvor der ikke er tale om emuleret surround, er det optimale for dig.

Creative HS-1200 er et fint allroundprodukt, men samtidigt tager det et vist hensyn til gamere. Du skal dog som sagt ikke forvente dig for meget af surroundoplevelsen, for så bliver du skuffet.

Overordnet set er HS-1200 dog et af de bedste gamer-headset, vi endnu har prøvet, og til prisen kan du faktisk ikke gå galt i byen.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere