Stilsikker Eee sikrer comeback til Asus

Om kort tid kan du købe en af de bedste billige minibærbare: Eee 1002HA. Vi har haft den til test og er parat til at erklære modellen for Eees comeback.

Eee 1002HA sikrer Asus comeback

Det var Asus, som opfandt minibærbaren til en pris, som var til at betale. Men siden har både Samsung, LG, MSI, Lenovo og HP lanceret maskiner, som var mindst lige så interessante.

Undtagelsen har været Eee S101, som til gengæld kostede på den forkerte side af 4.500 kroner. Samtidig har Asus Eee-modellerne siden fødslen i december 2007 været plaget af svage keyboards og et noget plastik-agtigt design.

Men det retter Eee 1002HA op på. For når den kommer i Expert-butikkerne i uge 12 til en pris på 3.499 kroner, er der dømt alu-overflade, godt keyboard og et design, som er hentet fra topmodellen S101.

Desuden ser den flot og strømlinet ud - og så er Eee pc pludselig konkurrencedygtig igen.

Opdateret processor

For pengene får du en god 10,1 tommer skærm med en opløsning på 1024 x 600 pixels, webcam, en gigabyte ram, en harddisk på 160 gigabyte og Windows XP. På siderne finder du et SD-slot, tre USB-porte, mikrofon- samt høretelefonstik.

Processoren i vores testmodel var af den gængse Intel Atom N270 type, men den udgave som rammer de danske butikker vil være med den let opdaterede processor kaldet N280. Den nye processor leverer blandt andet en marginalt højere clockfrekvens og en hurtigere systembus.

Er du typen, der gerne vil pille selv, er det nemt, via en plade i bunden, at skifte både ram og harddisken. Med priser på to gigabyte ram til under 200 kroner er det en nem og givende opdatering. Se hvordan du gør her.

Oplagt til Windows 7 og SSD

Vi kunne ikke modstå fristelsen til at gøre lidt ekstra ud af Eee 1002HA og opgraderede den derfor med to gigabyte ram, det lynhurtige Intel X25-M SSD-drev og Windows 7.

Den kombination fik computeren til at flyve af sted og giver endnu en grund til at glæde sig til Windows 7 lanceringen. Læs vores test af Windows 7 her.

I brug føles 1002HA solid og uden bekymrende knirkelyde, og trackpadden er stor og præcis.

tre til fire timers drift

Tastaturet er det bedste, en Eee pc endnu er blevet udstyret med og lider ikke af den blødhed, som plager og skæmmer resten af familien - dog uden at 1002HA er helt så god på dette område som Samsung NC10 eller HP2140.

Batteriet og Asus' medfølgende strømstyringssoftware er desuden ganske gode og leverer tre til fire timers drift ved fuld opladning.

Skulle alting have været helt perfekt blev Eee 1002HA solgt med muligheden for et indbygget 3G-modem, hvor du nu må koble et sådant til via USB-kabel.

Det er dog kun en skønhedsfejl i en ellers velbygget, flot og interessant mininote. Vi siger velkommen tilbage til Asus Eee og kvitterer med karakteren fem ud af seks.

Galleri: Eee 1002HA




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere