Artikel top billede

Loyaliteten i top hos danske it-ansatte

De seneste års krise har gjort de danske it-ansatte mere loyale, og udviklingen er ikke vendt endnu.

Læs også: Direktører og it-chefer falder i løn

De danske it-ansatte er godt tilfredse med deres job. Computerworlds store lønstatistik viser, at 80 procent af de adspurgte regner med at være ansat ved deres nuværende arbejdsgiver om 12 måneder.

For to år siden var det tal 73 procent, så udviklingen går mod, at it-ansatte er mere loyale over for deres arbejdsgiver.

"Det har været en omskiftelig tilværelse for it-ansatte de senere år. Derfor har tilfredsheden og risikoen for jobskifte stabiliseret sig," forklarer Lars Jepsen, der er seniorkonulent og research-chef hos Loyalty Group, der i samarbejde med Computerworld har gennemført den store lønundersøgelse.

Loyalty Group er en konsulentvirksomhed, der arbejder med rådgivning, måling og udvikling af medarbejder-loyalitet.

Blandt de 2.458 it-ansatte, der har deltaget i undersøgelsen, har 24 procent aktivt søgt job hos en anden arbejdsgiver. Det er også lavere end det var tilfældet for to år tilbage, hvor andelen var 29 procent.

Lars Jepsen mener, at medarbejderne i krisetider søger mere efter tryghed og derfor ikke i så høj grad søger job andre steder.

"Folk er blevet meget mere tilbageholdende. De holder fast på deres nuværende job i højere grad end tidligere. Det er selvfølgelig også, fordi det er blevet svært at finde jobmuligheder," siger Lars Jepsen.

Folk får stadig job-tilbud

Selvom de danske it-ansatte er blevet mere loyale, så er it-arbejdsmarkedet dog ikke helt dødt.

"Krisen har kradset mange steder, men samlet set har it ikke været så presset som andre brancher," siger Lars Jepsen.

Lønstatistikken viser da også, at 42 procent af de deltagende i undersøgelsen er blevet tilbudt et job hos en anden arbejdsgiver inden for det seneste år. Selvom det er lavere end sidste år, vidner det om, at jobmarkedet ikke er gået i stå.

"Virksomheder er stadig på udkig efter den rigtige arbejdskraft. It er stadig en ressource, der er specialiseret og kan være svær at få fat på," siger Lars Jepsen.

Du kan tjekke løn, loyalitet og mange flere data om de forskellige jobgrupperinger her: Lønstatistik 2010

Læs også: Direktører og it-chefer falder i løn




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere