Artikel top billede

Multimedieskatten har ikke skræmt de it-ansatte

Den meget kritiserede multimedieskat har ikke haft en negativ effekt på it-ansattes brug af medarbejderbetalt elektronik. Det er gået lige omvendt.

Læs også: Loyaliteten i top hos danske it-ansatte

Multimedieskatten mødte meget modstand, da den blev indført og blev blandt andet kritiseret for at få medarbejdere til at fravælge it-udstyr.

Det er dog ikke tilfældet i it-branchen.

Computerworlds store lønstatistik viser, at der i 2010 var 69 procent af de adspurgte it-ansatte, der har bredbånd som en del af deres løn. i 2009 var det tal 67 procent.

Endnu mere markant er stigningen, når det kommer til pc'er og mobiltelefoner.

I 2009 var det 29 procent af de it-ansatte der havde pc og 53 procent der havde telefon betalt via lønnen. Det er nu steget til 39 og 62 procent i 2010.

En af de organisationer der har været ude og kritisere multimedieskatten er Dansk IT. Direktør Tony Franke ser positivt på stigningen blandt de it-ansatte, men mener dog ikke tallene er prangende.

"Nu skal vi huske på, at det er it-folk. Og jeg synes vi skal spørge os selv, om det er lidt eller meget. Jeg så helst, når det er it-folk, vi taler om, at den var på 100 procent, og jeg mener, at tallet kunne have været højere, hvis ikke vi havde haft en multimedieskat," forklarer Tony Franke.

Men der er stadig sket en stigning fra 2009 til 2010, hvordan kan multimedieskatten så være hæmmende?

"Jeg tror, der er rigtig mange, der har haft bredbånd, og det er de så blevet beskattet af. Jeg tror, at noget af stigningen kommer, fordi folk, der tidligere kun havde bredbånd, nu også har fået de andre ting, når de skulle betale skat af det," siger Tony Franke og tilføjer:

"Vi mener stadig, at vi skal af med multimedieskatten. Det er arbejdsredskaber, og derfor er der også flere, der får det, men multimedieskatten ligger bare en dæmper på det."

Du kan tjekke løn, frynsegoder og mange flere data om de forskellige jobgrupperinger her: Lønstatistik 2010

Læs også: Loyaliteten i top hos danske it-ansatte




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere