Test: Tastaturet som gør dig til en vinder

Der er mere end 150 taster på det avancerede keyboard fra Roccat. Tasterne kan indstilles og tweakes, så du lynhurtigt knuser modstanderne i computerspil. Men tastaturet har også et par svagheder.

Test: Tastaturet som gør dig til en vinder

Bang! En online-modstander hopper frem fra en container, kaster en granat og fylder din krop med patroner, inden du overhovedet når at trykke på aftrækkeren.

- Hvad sker der? Udbryder du, mens din spiller falder om.

Konspirationsteorierne begynder at hobe sig op: Enten har modstanderen brugt feje tricks og har hacket programmet, så han viste, at du kom luskende.

Eller også sidder der en 14-årig knægt med super-reflekser og kontrollerer den skarpskydende modstander.

Men sådan behøver virkeligheden slet ikke at se ud. Faktisk kan modstanderen blot have investeret i et dedikeret gamer keyboard.

Et tastatur med massevis af knapper, der kan indstilles, så du med få tryk slagter modstandere, så blodet flyder i knæhøjde.

Vi har haft fingre i Roccat Valo Gaming Keyboard for at komme ind i kampen, når det gælder om at knuse modstandere så hurtigt og effektivt som muligt.

Tastaturet udmærker sig ved at have over 150 taster. Det er en hel del, og derfor er tastaturet også større end et normalt keyboard. 41 af tasterne er såkaldte makro-taster. Det vil sige, at du kan bestemme, hvad der skal ske, når tasten hamres i bund.

Du indspiller ganske enkelt en makro, som du efterfølgende kan bruge i et spil. Eksempelvis kan du lave en kombination, hvor du kaster to granater, smider dig fladt ned på maven og hiver dit tunge maskingevær frem.

Det ville under normale omstændigheder kræve en del tryk på tastaturet, men takket være makro'en kan det gøres med ét tryk. Indspilningen af makroen kan gøres direkte i dine favoritspil.

Der følger en god håndfuld røde og blå taster med keyboardet, som du kan sætte ind i stedet for de sorte taster.

Det gør det nemmere, når du ved, at du på den røde M2-tast hopper som en kanin og skyder røggranater afsted, mens den blå M3-tast får din figur til at gå på hug og hive bazookaen frem. Tasterne er meget nemme at skifte ud, da der følger en smart nøgle med, som med et snuptag foretager udskiftningen.

Skavanker trækker ned

Tasterne er baggrundsoplyste med en fin blå farve, og det er derfor muligt at overskue det store keyboard, selv om du spiller computer, mens mørket lusker sig indenfor.

En lille LCD-skærm er der også plads til, og på den kan du få information om dit nuværende spil, og om computerens processor og ram er ved at være presset i knæ ydelsesmæssigt.

Det er måske en fin service for feinschmeckere, men for de fleste vil øjnene - og koncentrationen - nok være rettet mod computerskærmen det meste af tiden og ikke på LCD-skærmen på tastaturet.

Den er dog praktisk, når der skal holdes styr på indtastning af makro'erne.

Der er ingen tvivl om, at Roccat Valo Gaming Keyboard er designet af spillere for spillere. Det er blandt andet muligt at tilslutte hovedtelefoner og mikrofon direkte i tastaturet i stedet for i computeren.

En smart detalje, der betyder, at du ikke behøver trække kabler fra dit headset til pc'en, hvis den står langt væk fra skrivebordet.

Desværre er Roccat Valo Gaming Keyboard præget af et par ærgerlige fejl, der trækker voldsomt ned. Tastaturet udsender en hyletone, når det bruges, og den er ret irriterende.

Den er så høj, at du ikke kan undgå at bemærke den, hvis du blot sidder og skriver en mail på keyboardet. En lyd, der kan drive selv Dalai Lama til vanvid. Løsningen kan være at tage et headset på, men til omkring 800 kroner burde et tastatur som Roccat Valo Gaming Keyboard ikke plage kunderne med sådan en fejl.

Fejlen gør tastaturet meget lidt brugervenligt, når der ikke spilles med høj lyd fra computeren, eller du er iført hørebøffer.

Hvor er håndledsstøtten?

En anden skavank er den manglende håndledsstøtte, der gør det til en ubehagelig oplevelse at skrive længere e-mails eller arbejde med Word-dokumenter. Kanten på tastaturet er med sine to centimeter ganske enkelt for høj.

Til spil er tastaturet fint, da du formentlig bruger venstre hånd til at taste løs, mens højre hånd holder styr på musen. Men til at skrive på fungerer det ikke.
Du skal derfor ikke droppe dit gamle tastatur, hvis du kaster sparepengene efter Roccat Valo Gaming Keyboard.

Det er næsten udelukkende brugbart til spil, til gengæld reagerer tasterne hurtigt, og det kan give dig en fordel, når du kæmper på ærens mark online.

Vi havde gerne set, at Roccats tastatur havde lidt mere værdi til allround brug, og den hæslige hyletone trækker Roccat Valo Gaming Keyboard ned på karakteren 3/6.

Der er dog ingen tvivl om, at tastaturet er en lækker løsning for seriøse gamere - hvis de vel at mærke har et godt headset, så hyletonen ikke irriterer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere