Artikel top billede

Intel på vej med ny form for malware-beskyttelse

Intels teknologidirektør siger, at virksomhedens nye sikkerheds-teknologi vil sætte en stopper for 0-dagsangreb.

Computerworld News Service: Intels teknologidirektør fortæller, at chipproducenten er i gang med at udvikle en teknologi, der grundlæggende vil ændre hele sikkerhedsområdet.

Justin Rattner fortæller til Computerworlds amerikanske søstermedie, at forskere hos Intel arbejder på en ny sikkerhedsteknologi, som vil kunne sætte en stopper for 0-dagsangreb.

Selv om han ikke ville give mange detaljer, så siger han dog, at han håber, at teknologien bliver klar til udgivelse allerede i år.

"Jeg mener, at vi har nogle banebrydende ideer, der vil kunne ændre hele spillet, når det handler om malware," siger Justin Rattner.

"Vi vil se et kvantespring i forhold til den måde fremtidige enheder, hvad end det drejer sig om pc'er, telefoner, tablet-pc'er eller smart tv, vil blive i stand til at beskytte sig selv imod angreb på."

Dropper signaturer

Han bemærker, at den nye teknologi ikke vil blive signatur-baseret, som meget sikkerhed er det i dag.

Signatur-baseret malware-sporing virker ved at søge efter kendte mønstre i den ondsindede kode. Problemet er dog, at 0-dagsangreb, eller helt nye angreb, som regel virker, fordi de ikke indeholder kendte signaturer, man kan beskytte sig imod.

Intel vil løse det problem ved ikke at benytte sig af signaturer.

Teknologien vil være hardware-baseret, men det er endnu uklart, om der vil indgå software-komponenter.

"Som det ser ud i dag, så er anti-malware afhængigt af signaturer, så hvis ikke der er tale om et kendt angreb, så stryger det lige i gennem, uden at man opdager det," siger Justin Rattner, som betegner den nye teknologi som "markant anderledes".

"Vi har fundet en helt ny tilgang, som kan stoppe selv de mest ondsindede angreb. Det kan stoppe 0-dagsscenarier. Selv hvis vi ikke har set det før, så kan vi stoppe det fuldstændigt," siger han.

Dan Olds, der er analytiker hos Daniel Consulting Group, siger, at hvis teknologien virker på den måde, som Justin Rattner fortæller, så vil der være tale om en enorm forbedring af computersikkerhed.

Kan føre til kæmpe sejr

"Hvis Intel sidder inde med en hardware-teknologi, der på pålidelig vis kan stoppe 0-dagsangreb, så vil det være et kæmpe sejr i kampen mod malware," siger Dan Olds.

"Det vigtigste er, at det er pålideligt. Det skal kunne skelne mellem legitimt software og malware. Men hvis det er lykkedes for dem, så vil det give dem en meget stor konkurrencemæssig fordel over AMD."

Dan Old bemærker samtidig, at en teknologi, der udnytter hardware, kan være interessant.

"Den bedste form for sikkerhed er en kombination mellem hardware og software," siger han.

"Hardware-sikkerhed kan være stærkere og hurtigere i nogle situationer, men det er ikke lige så fleksibelt som mekanismer, der bygger på software alene. Den store ændring er, at det lyder som om, at Intel er i gang med at trække sikkerhedsfunktionerne ind i chippen eller chipsættet."

Justin Rattner fortæller, at Intels researchere allerede arbejdede med den nye sikkerhedsteknologi, inden virksomheden tog initiativ til at købe sikkerhedsfirmaet McAfee. Men han sagde samtidig, at det dog ikke er ensbetydende med, at McAfee ikke på en eller anden måde er involveret.

Med den milliard-aftale bliver Intel mere end bare en chip-leverandør. Nu bliver det også en sikkerhedsvirksomhed.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere