Nu vil Google streame musik til din Android-mobil

Ved et uheld er Googles nye musikafspiller til Android blevet afsløret. Den byder på en streaming-tjeneste, der er sød musik i ørerne på din mobil.

Lang tids rygten frem og tilbage nåede et foreløbigt klimaks, da Amazon forleden frigav en internetbaseret storage-service, der giver mulighed for at gemme musik og filer på nettet og afspille dem fra en hvilken som helst enhed.

Samtidig kan musik købt via Amazon automatisk gemmes online, hvor firmaet fra start tilbyder fem gigabyte gratis storage.

Nu venter vi imidlertid på at se, hvad Google og Apple finder på. Der har længe floreret snak i krogene om streaming-tjenester fra it-giganterne, og nu skulle Google altså være meget tæt på. 

Honecomb-lignende app

Det er det amerikanske techsite Tech from 10, der har sat gang i møllen.

En skribent har angiveligt fået fingre i en testversion af det nye Android Marked til sin telefon, hvor der ligger en ny musikafspiller fra Google.

Den skulle minde om den musikafspiller, som findes i Android 3.0 (Honeycomb), der kører på tablets som for eksempel Motorola Xoom.

Det spændende er imidlertid indstillingsmulighederne i app'en.

De lader nemlig til at knytte sig til en streaming-service. For eksempel er der mulighed for at forbinde en Google-konto til applikationen og indstille den til kun at streame, når man er online via en Wi-Fi-forbindelse.  

Kapløb med tiden 

For Android-brugere lader det altså til at være et spørgsmål om tid, før der kan streames musik fra en central Google-service.

For Google selv er det snarere en kamp end et spørgsmål. Med Amazon Cloud Player til Android allerede tilgængeligt, ligger presset på søgekolossen for at få et produkt ud.

For hvem siger, at de folk, der hopper ombord på Amazon-vognen, gider skifte tog, når Google engang lancerer sit bud på musik-streaming?

Apple med i duellen

I øjeblikket sidder Apple generelt tungt på markedet for digital musik med iTunes.

Det kan Androd-brugere dog ikke bruge til frygtelig meget, og iTunes inkluderer heller ikke streaming og storage i øjeblikket.

Men ligesom Google er selskabet eftersigende på vej med en sådan løsning.

Indtil da kan du benytte dig af nogle af de andre streaming-services, der i øjeblikket popper op i hastigt tempo.

Her på redaktionen har vi tidligere testet Wimp, TDC Play, Fri musik fra Telia og Spotify, som dog ikke er tilgængelig i Danmark endnu. 

Vi har også haft fingre i mSpot, der giver dig mulighed for at uploade din musiksamling til nettet og afspille den fra andre computere eller din telefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere