Artikel top billede

(Foto: Jakob Boserup)

Denne funktion skal gøre din iPad til mere end legetøj

Klumme: Apples iPad er smart legetøj, men der findes en vej frem, som kan gøre iPad til en nyttig maskine for den professionelle bruger. Se den her.

Disse linjer skrives lidt ubehjælpsomt på min iPad (2) på terrassen.
Den er nutidens svar på schweizerkniven: Avis, superligaopdatering live, interaktive kort over Europas hovedstæder, LinkedIn, mail, kalender, kamera, spillemaskine, musikafspiller og filmfremviser, leksikon, bog...

Helt igennem helt og aldeles uundværlig, og man kan spørge sig selv, hvordan menneskeheden dog har kunnet klare sig uden i så mange år?

Spørgsmålet er bare, hvad vi skal bruge den til i arbejdssammenhæng, nu hvor så mange af os har sådan en padde, en smartphone eller noget andet småt og lækkert med en let fedtet glasplade som skærm, tastatur og rat.

Den er ikke særlig god at skrive klummer på, og den er i og for sig heller ikke særlig god at besvare mails på eller forberede præsentationer på.

Mere tumbet end normal

Den er for stor at tage billeder med (har prøvet, billedet blev, når ret skal være ret, ganske udmærket, men jeg følte mig lidt mere tumpet end normalt, da jeg stod der og holdt 9,7 tommer op mod udsigten, og blindskrift bliver i bedste fald noget i retning af "blineskrti".

Den gør altså umiddelbart ikke mit arbejde lettere - min laptop slår den stadig med længder, når hjulene rammer asfalten, og der skal produceres.

I stedet for en mobiltelefon og en pc render jeg nu rundt med en mobiltelefon, en pc og en iPad.

Cool-faktoren forsvinder også snart, når alle enten har en eller har regnet ud, at den i virkeligheden ikke kan noget.

Kan den virkelig ikke bruges til noget?

Men den må da kunne bruges til noget? Jeg sidder jo her og brænder efter at løse opgaver med den.

Mon Computerworld-redaktionen har tænkt sig at give mig en klummeskribent-app, der ved hvor jeg er, og hvad jeg går og tænker på i øjeblikket, og baseret på denne viden autogenererer en læsevenlig klumme med vid og bid?

Eller mon IDC opfinder en krystalkugle-app, der giver mig overraskende indsigt i næste års efterspørgsel og konkurrencesituation?

Er de mange små apps overhovedet svaret på, hvad man skal bruge sådan en padde til?

Sagen er, at vi står med et nyt værktøj, en ny kanal, der faktisk ikke er så nem at aktivere i erhvervssammenhæng.

Vi taler rigtigt meget om mobilitet, men for mange drejer det sig stadig især om mobiltelefoni og mails.

Den opgave har vi imidlertid allerede løst, så vores nyeste bærbare skal tilføre mere nyt - også i arbejdsmæssig sammenhæng - for at gøre sig fortjent til en permanent plads i den lyseblå transportkasse bag på knallerten til og fra arbejde.

Sådan kan iPadden blive praktisk

Indtil videre er de fleste apps - når vi nu skal være helt ærlige - legetøj, der afprøver muligheder for at lave kontekstbaserede løsninger.

Vejrudsigten, turguiden, nyhederne og selv Angry Birds er blot nogle få af de apps, der har bedt om tilladelse til at anvende min geografiske placering for at tilpasse indholdet til min kontekst.

Mere logisk for nogle end for andre, ikke?

Men jeg tror alligevel, det er her, svaret på fremtidens mobilløsninger, og dermed også min iPads permanente plads i transportkassen, ligger.

Når mit CRM-system bruger min lokalitet til at opdatere min kalender - hvor længe var jeg på besøg hos kunden?

Når min BI-løsning bruger min lokalitet eller anden kontekst til at give mig vigtig information, jeg ikke vidste, jeg havde brug for.

Eller når min kalender automatisk sender besked om forventet ankomst til mit næste møde, baseret på position og trafikinformation.

Jeg håber godt nok, at der er løsninger derude, der kan retfærdiggøre iPad som arbejdsredskab, og ikke kun som en helt igennem lækker schweizerkniv.

Karsten Fogh Ho-Lanng er corporate vice president og chief technology officer hos NNIT.

Computerworlds klummer er alene udtryk for skribentens holdninger og er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere