Test: Samsung Galaxy S II er den bedste Android-mobil

Den er lille, den er let, og den er en rigtig lækkerbisken. Samsung har med Galaxy S II skabt en forrygende Android-mobil med en fantastisk skærm. Det er den bedste Android-model til dato.

Test: Samsung Galaxy S II er den bedste Android-mobil

Anmeldelse: Samsung Galaxy S II vejer ikke meget.

Faktisk er vægten holdt nede på 116 gram, mens konkurrenter som LG Optimus 2X og HTC Incredible S ligger og roder rundt omkring 135 gram.

Samsungs mobil er så let, at du kan komme i tvivl om, hvorvidt batteriet egentlig sidder i.

Selv om Galaxy S II er en letvægter, har den alligevel fået plads til en 4,3 tommer skærm.

Den er en videreudvikling af den Super Amoled-skærmteknologi, som Samsung også benyttede i den første Galaxy-version, og som vi også så i Windows Phone-mobilen, Samsung Omnia 7.

Lad os bare slå det fast med det samme: Skærmen er virkelig, virkelig lækker, og ja, den er bedre end iPhone 4.

Opløsning på 800 gange 480 pixel er dog ikke så høj som æbledrengens model. Til gengæld er der fuld knald på farverne, og grafik ser nærmest ud, som om det er malet på mobilen, så skarpt står det.

Når du først har prøvet Samsung Galaxy S II, kommer HTC's modeller som eksempelvis HTC Incredible S med Super LCD-skærm til at se helt livløse og grå ud.

Alt i alt er der ikke megen bedemand over Samsungs telefon, der med Touchwiz sætter gang i skærmens farverige festfyrværkeri.

Touchwiz er sydkoreanernes fortolkning af Android og lagt som en skal oven på det mobile styresystem. Android-motoren er den aktuelt nyeste version 2.3 til mobiltelefoner.

Selv om Touchwiz ikke er helt så omfangsrigt som HTC's Sense-univers, er det ganske udmærket.

Det er nemt at manøvrere rundt i de farvemættede menuer, der står funklende smukt. Desuden går det tjept med at åbne programmer, og især internetsurf er en fornøjelse.

Websider åbnes hurtigt, og der er ingen voldsom ventetid, hvis du vælger at surfe rundt på de fulde udgaver af eksempelvis Politiken.dk eller Ekstrabladet.dk, der ofte er spækket med fotos, tekst og store annoncer.

Farten er mere end godkendt, og Galaxy S II er da også udstyret med en dualcore processor på 1,2 GHz.

Batterilevetiden er fornuftig, og selv om telefonen har godt af at komme i opladeren hver dag, var det faktisk muligt at trække den halvanden dag med konstant blus på Wi-Fi, før den gik død.

Samme oplevelse havde vi med LG Optimus 2X, der ligeledes er en model med dualcore processor.

Næsten perfekt telefon

Samsung Galaxy S II er udstyret med et kamera på fronten og et på bagsiden.

Frontkamera kan naturligvis benyttes til videochat - hvis du overhovedet kender nogen, der gør brug af det - og det kan også bruges som spejl, hvis du vil se, om frokosten hænger fast i dine tænder.

Bagsidekameraet tager især under gode lysforhold rigtig flotte billeder, mens det kan knibe lidt mere, når der tages fotos i mørke omgivelser.

Blitzen er dog noget mere medgørlig og hensynsfuld end mange andre modeller som eksempelvis LG Optimus 2X, der har en tendens til at overeksponere motiver fuldkommen vanvittigt.

Video er mobilen i stand til at optage i full HD 1080p (1920 gange 1080 pixel), og den klarer opgaven fint, så længe du ikke ryster for meget på hånden eller bevæger dig rundt.

Vi havde gerne set, at Galaxy S II var udstyret med en fysisk knap til betjening af optagefunktionen, og sydkoreanerne måtte også gerne have boret et hul til en HDMI-port, så ens fotos og billeder nemt kunne overføres til fladskærmen.

Men manglerne er til at leve med, og det er muligt at købe et adapter-kabel, der giver en HDMI-løsning via telefonens MicroUSB-port.

Bedre end konkurrenterne

Selv om vi er stærkt begejstrede for Samsung Galaxy S II, er der et par småting, der kan forbedres.

Når mobilen skal låse op, skal fingeren glide hen over hele skærmen i en langsom bevægelse.

Hvis du er utålmodig og blot lader fingeren glide halvt eller lidt for hurtigt hen over skærmen, låser telefonen, og du må prøve forfra. Låsemekanismen kunne snedkereres bedre.

Desuden så vi gerne, at plastikbagsiden blev udskiftet med et andet materiale, der føles lidt mere potent.

Plastik er naturligvis med til at holde Galaxy S II's kampvægt nede, men vi så gerne, at den blev udstyret med en mere solid bagside og gik en vægtklasse op.

Selv om vi forguder skærmen, så vi desuden også gerne, at opløsningen var højere end de nuværende 800 gange 480 pixel.

Trods kritikken er Samsung Galaxy S II dog det tætteste, vi kommer på den til dato mest perfekte Android-mobil.  

De aktuelle konkurrenter har måske enkelt tiltag og funktioner, der isoleret set er en smule bedre end Samsung Galaxy S II.

Men hvis vi ser på hele pakken, er der ingen aktuel mobil, der kan måle sig med det lille sydkoreanske kraftværk.

Den er let, den er lækker, og den er ganske enkelt den absolut bedste Android-telefon i butikkerne i øjeblikket. Vi er derfor klar med topkarakteren seks ud seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere