Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Download: Microsoft Office og Google Docs i skøn forening

Med dette gratis add-in til Microsoft Office kan du synkronisere dine dokumenter med din Google-konto, så du altid har adgang til dine dokumenter via Googles cloud-tjeneste, Google Docs. Det er gratis og hamrende smart. Prøv det her.

Download: Microsoft Office og Google Docs i skøn forening

Kontorrivalerne Microsoft og Google adskiller sig grundlæggende ved, at Microsoft Office hovedsageligt opererer på den enkelte computers harddisk, mens Google Docs er en såkaldt cloud-tjeneste og derfor opererer på en fjern server et sted "i skyen".

Google Docs gør det nemt at gemme og dele dokumenter online, men mange mener alligevel, at funktionaliteten halter lidt enkelte steder og ikke er på niveau med Microsofts stolte og erfarne ganger af en kontorpakke.

Det giver derfor god mening at parre Microsoft og Googles bud på kontorpakker, og det er netop, hvad du kan gøre, hvis du installerer Google Cloud Connect ind i Office-installationen på din pc.

Google har udgivet dette gratis add-in til Office, der er kompatibelt med 2003-, 2007- og 2010-udgaverne. Det kræver desuden, at Windows XP, Vista eller 7 har Microsoft .NET Framework 2.0 installeret, at du har en Google-konto og en aktiv internetforbindelse.

Med Google Cloud Connect får du en værktøjslinje i Office, der gør det muligt at gemme dine dokumenter på Google Docs. Du skal blot blot klikke på 'Sync'-knappen, hvorefter det smarte add-in automatisk synkroniserer dokumentet med den version, der figurerer i skyen, hver gang du gemmer dokumentet i Office. Du kan naturligvis finjustere synkroniseringsindstillingerne efter smag og behag.

Google Cloud Connect gør det også nemt at dele et dokument med andre. Når du klikker på 'Share'-knappen, dukker en dialogboks op, som gør det muligt.

Små begrænsninger

Dette add-in har enkelte begrænsninger; det er eksempelvis ikke muligt at benytte flere Google-konti på samme tid, og du kan ikke åbne et dokument, der er lagret på Google Docs, direkte inde fra Office.

Men kan du acceptere de små begrænsninger, er der tale om et genialt add-in, der vil være nyttigt og værdifuldt for mange.

Kom i gang med Google Cloud Connect her.

Læs også:
Stortest: Office 2010, Open Office og Google Apps

Hvis du vil vide mere om Googles add-in, før du installerer, kan du tjekke YouTube-videoen herunder:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere