Artikel top billede

Hos disse it-giganter tjener du mest

Der er flere hundredetusinde kroners forskel på, hvor meget de største it-selskaber er villige til at betale for arbejdskraften. Kig ned i it-giganternes lønposer her.

Læs også:
Overblik: Så meget tjener du som it-ansat i Danmark

Så meget kan du tjene i den amerikanske it-branche

Så meget tjener en typisk Prosa-ansat hos CSC

Løn-benchmark-firmaet PayScale har i en ny undersøgelse omkring løn- og jobtilfredshed blandt de største it-selskaber i verden (læs: USA) fundet ud af, at lønnen er højst hos software-giganten Google.
 
Undersøgelsen viser samtidig, at Microsoft med en gennemsnitlig startløn på 86.900 dollar (knap en halv million kroner) er den mest gavmilde virksomhed for nyansatte.
 
Googles startløn ligger på 82.600 dollar (cirka 425.000 kroner), mens Google-ansatte på det mellemste lønniveau med 10 års erfaring årligt kan indkassere 141.000 dollar svarende til 725.000 kroner.
 
HP helt i bund på lønninger
Til sammenligning ligger Microsoft-ansatte med 10 års erfaring på godt 650.000 kroner. Apple-medarbejdere i den kategori ligger derimod nede på 575.000 kroner årligt.
 
HP-ansatte må efter 10 års erfaring i gennemsnit tage til takke med 470.000 kroner. Det svarer årligt til fem procent under gennemsnitslønnen i it-industrien. Flere HP-medarbejdere kan dog fryde sig over, at de får gratis kabel-tv og firmabiler med i lønposen.
 
Det viser PayScales lønbarometer.  

Gladest hos Google

Udover lønniveauet har PayScale undersøgt medarbejdertilfredsheden blandt it-giganterne.
 
Her ligger Google-medarbejderne igen helt i top med fem stjerner ud af fem, hvilket også gør sig gældende hos andre unge it-selskaber som Amazon (stiftet i 1994) og Facebook (stiftet i 2004).
 
Apple kan også bryste sig af fem stjerner, mens medarbejderne hos it-mastodonter som Microsoft, IBM, HP, Dell og Intel "kun" giver fire stjerner ud af fem til arbejdsgiveren.

Læs også:
Overblik: Så meget tjener du som it-ansat i Danmark

Så meget kan du tjene i den amerikanske it-branche

Så meget tjener en typisk Prosa-ansat hos CSC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere