Artikel top billede

Hackernes nye vidundervåben: 'Spear phishing'

Hackere er i stor stil begyndt at anvende en ny metode til at tvinge sig adgang til netværk og it-systemer. Se her, hvordan de gør.

Computerworld News Service: De seneste indbrud hos højtprofilerede angrebsmål som Den Internationale Valutafond (IMF) demonstrerer, hvor gode hackere nu er blevet i disciplinen 'spear phishing."

"I dag er spear fishing blevet mere udbredt og teknikkerne er også blevet langt bedre," siger Dave Jevans, der er leder af the Anti-Phishing Working Group (APWG), som er en brancheorganisation dedikeret til at bekæmpe identitetstyverier online.

Dave Jevans er desuden grundlægger og leder af sikkerhedsfirmaet IronKey, der holder til i Sunnydale, Californien.

"De  (hackerne, red] går ikke længere efter passwordet. I stedet får de folk til at installere crimeware på computeren," forklarer Dave Jevans.

Skal narre modtageren

Ligesom det mere almindelige 'phishing', bliver spear phishing-angreb udsendt som e-mails, der forsøger at narre modtageren til at klikke på et link, som leder til en inficeret hjemmeside.

Hjemmesiderne findes i alle afskygninger - fra falske login-skærme og til noget, der skal ligne opdateringer til populær software, som for eksempel Adobe Flash.

I forhold til det andet scenarium er filen ikke som beskrevet.

I stedet udgør den en angrebskode, som inficerer computeren og giver kriminelle adgang til maskinen - og derigennem til flere maskiner - eller til fortrolige oplysninger som passwords ved hjælp af tastatur-overvågning.

Ifølge rapporter fra blandt andet Bloomberg har IMF haft mistanke om spear phishing-angreb mod en medarbejder, der har plantet malware i en maskine, som angiveligt er blevet brugt til at gennemse netværket for data, der skulle stjæles.

Men IMF-episoden er bare den seneste i en række specialiserede angreb i år, som har været målrettet organisationer som Oak Ridge National Laboratory, det franske udenrigsministerium og Googles Gmail.

Går målrettet efter mindre gruppe

Alle har en ting til fælles: De brugte spear phishing til at narre brugerne til at installere malware eller afsløre kontoinformationer.

Forskellen mellem phishing og spear phishing er, at mens førstnævnte sender mails til tusinder, hvis ikke millioner, af indbakker, så går sidstnævnte målrettet efter en mindre gruppe identificerede personer, der arbejder i samme virksomhed eller organisation.

Det er ligesom forskellen mellem to breve, der begge beder om et lån. Den ene er adresseret 'til rette vedkommende', den anden er fra din bedste ven.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.