Artikel top billede

Guide: Sådan slipper du af med fjolserne online

Det er nemt at få nye kontakter på Facebook og LinkedIn, og de fleste har nok prøvet at acceptere en anmodning for sidenhen at fortryde det. Men hvordan smider du vedkommende på døren? Få opskriften her.

Sådan slipper du af med fjolserne online

Det sociale netværk Facebook og den professionelle netværksside LinkedIn er begge hamrende populære, og mange har i dag "venner" - for nu at benytte Facebook-terminologien - i hundredvis.

Typisk kræver det blot et klik på musen, før en person, du måske har mødt en enkelt gang eller blot er stødt på online, er indlemmet i dit netværk.

Men hvad gør du, hvis personen opfører sig tåbeligt og spammer dig med statusopdateringer om farverne på hans eller hendes morgenmadsdrys - og måske endda drister sig til at efterlade tarvelige billedkommentarer? Kort fortalt: Hvordan slipper du af med fjolset, som måske i første omgang slet ikke burde være havnet i dit netværk?

Facebook og LinkedIn har meget til fælles, og de to netværkssider deler tilsyneladende begge opfattelsen af, at det er skidt at luge ud i netværket. Funktionen er derfor ikke særligt logisk placeret i menuerne eller nem at støve op for nybegyndere.

Det er vi imidlertid bedøvendes ligeglade med, for alle kan få brug for at slette en kontakt. Og det gode er heldigvis, at vedkommende ikke bliver gjort opmærksom på, at han eller hun er strøget fra din liste.

Den store vennebog

På Facebook skal du klikke på fanebladet 'Konto' i øverste højre hjørne og vælge menupunktet 'Rediger venner'. Nu dukker en oversigt med de venner, du sidst har interageret med, op. For at gøre processen lidt nemmere skal du klikke på den store knap 'Interageret med for nylig' og skifte til 'Alle venner'.

Du kan nu gennemgå din venneliste i alfabetisk rækkefølge og blot klikke på krydset i højre side, hvor du én gang for alle kan tilkendegive, at du vil slette en ven fra netværket.

Det er ikke altid, at en trods alt rimeligt tilforladelig sletning er nok. Personen kan stadig sende dig anmodninger om et venskab på netværket, så det vil også være en fordel at kunne blokere for, at vedkommende retter kontakt til dig i fremtiden.

For at blokere en kontakt, skal du igen klikke på fanebladet 'Konto', men i stedet vælge menupunktet 'Privatindstillinger'.  I bunden findes funktionen 'Blokeringslister', hvor du i det øverste felt kan søge på en kontakt og blokere vedkommende.

På samme side har du også mulighed for at blokere for indkommende applikationsinvitationer, hvis en kontakt har for vane at spørge dig flere gange ugentligt, om du ikke vil deltage i endnu en quiz af begrænset nytteværdi...

LinkedIn - LinkedOut..

Måske har du skiftet arbejdsplads og foretrækker ikke længere at være i tæt kontakt med din gamle chef på karrierenetværket LinkedIn, eller også føler du, at en headhunter udnytter dig lige lovligt groft til at finde nye kandidater.

Der kan naturligvis også blot være tale om, at en gammel kontakt lige så godt kan blive fjernet fra netværket, da vedkommende måske ikke længere benytter LinkedIn aktivt.

Uanset hvad kan det blive nødvendigt at fjerne en eller flere kontakter, og det gør du således:

Log ind på din LinkedIn-konto, klik på fanebladet 'Contacts' og vælg menupunktet 'My connections'. Du skal til sidst klikke på funktionen 'Remove connections' i højre side. Vupti: du kan nu rydde op i dit netværk og slette de kontakter, du ikke længere vil have helt tæt på din professionelle profil.

Når du anmoder om at slette en kontakt, skal du bekræfte handlingen en sidste gang, så der er plads til fortrydelse, hvis du klikker forkert.

LinkedIn tager hensyn til dine relationers værdi og tilføjer den slettede person til din kontaktliste, så du nemt kan tilføje vedkommende på et senere tidspunkt. Netværket gør naturligvis heller ikke personen opmærksom på, at han eller hun er fjernet fra dit netværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere