Artikel top billede

Google+ skærper konkurrencen med online-spil

Integrationen af spil på Google+ er nu ved at udrulles. Læs her om, hvad det gør i forhold til konkurrencen med Facebook.

Computerworld News Service: Google nye sociale netværk, Google+, tog et stort skridt fremad torsdag ved at føje spil til sitet.

Google+ er under to måneder gammel og begyndte torsdag at udrulle en spil-knap i toppen af brugernes såkaldte strøm. Det ekstremt populære Angry Birds sammen med Zombie Lane og Edgeworld er blandt de første spil, der er blevet tilføjet sitet.

Vic Gundotram, der er senior vice president of engineering hos Google, offentliggjorde nyheden om integration af spil i et blogindlæg. Gundotra forklarer, at brugerne vil kunne klikke på en spil-knap, der vil blive placeret over deres strøm. Denne knap vil føre brugerne til en spil-side, hvilket betyder, at spillene vil være tilgængelige, når brugerne ønsker det, og ellers gemt væk.

"De oplevelser, vi har sammen, er lige så vigtige som vores forhold," skriver Gundotra.

"Vi ønsker at gøre det at spille onlinespil lige så sjovt og lige så meningsfuldt, som når man mødes over et spil i det virkelig liv. Det indebærer at give dig kontrol over, hvornår du ser spil, hvordan du spiller dem og med hvem du deler dine oplevelser."

Og netop det vil blive en vigtig funktion ved Google+, som er vokset hurtigt siden lanceringen, påpeger Ezra Gottheil, der er analytiker hos Technology Business Research.

Google+ stjæler tid fra Facebook

"Spil komplementerer sociale netværk godt," mener Gottheil.

"Når folk spiller spil med hinanden, handler det ofte mere om at gøre noget sammen, end det handler om selve spillet. Det passer faktisk rigtig godt til modellen med de brugertilpassede personlige netværk i Google+. Hvis du spiller meget, vil du sikkert gerne tale om spillet med andre spillere, men det kan kede resten af os til døde."

Gottheil bemærker også, at tilføjelsen af spil er, om ikke overraskende, så i hvert fald et smart træk. At folk har adgang til fede spil og kan interagere med personlige netværk af andre spillere, kan let vise sig at trække flere brugere til det nye sociale netværk.

"Jeg tror, Facebook nærmere bør være bange for, at Google+ snupper noget af den tid, brugerne er på sitet, frem for at det decideret snupper brugerne," tilføjer han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere