Artikel top billede

Nu finder Flash frem til din iPhone

Adobe vifter med det hvide flag i Flash-krigen mod Apple.

Læs også:
Hvad er op og ned i krigen mellem Apple og Adobe?

It-selskabet Apple har ikke godkendt det endnu, men snart kan brugere af Apples styresystem iOS til iPhones og iPads få hel eller delvis adgang til Flash-indhold.

Det skyldes, at Flash-producenten Adobe i sidste uge lancerede en opdatering til Flash Media Server, som nu har support til at streame Flash-videoer til Apples iOS-enheder.

Det skriver Computerworlds norske søsterblad.

Langvarig Flash-kamp

Apple og Adobe har ellers ikke været de bedste venner, siden Apple lukkede for støtten til Adobes Flash i iOS-systemet.

Apple klandrede dengang Adobe for at være fyldt med fejl og reelt bare dårlig teknologi, der kværnede for meget batteritid og udgjorde en sikkerhedsrisiko på Apple-enhederne.

Derfor har Apple opfordret udviklere til at koncentrere sig om applikationer med åbne standarder som CSS, JavaScript og HTML5 frem for at kigge på Flash-apps.

Kører Apples protokol

Adobe har tilsyneladende taget kritikken til sig og understøtter nu Apples iOS i sin seneste version af Flash Media Server 4.5.

Det betyder, at det er muligt at streame video til iOS-enheder som iPhone og iPad ved hjælp af Apples protokol, HTTP Live Streaming (HLS).

Adobes understøttelse af Flash til iOS drejer sig kun om video, mens det fortsat ikke vil være muligt at streame annoncer eller spil udviklet i Flash.

Læs også:
Hvad er op og ned i krigen mellem Apple og Adobe?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere