Dansk Bredbånd får kriseramt spilproducent

Den underskudsgivende spilproducent Savannah, der i efteråret fik barberet medarbejderstaben fra 29 til fire, er blevet overtaget af Dansk Bredbånd. De to selskaber har samme hovedaktionær, Dansk Kapitalanlæg.

Dansk Bredbånd, der er opstået af asken efter Bredbandsbolagets danske forretning, har købt alle aktierne i den kriseramte spilproducent Savannah.

Savannah har rettighederne til at sælge spil med blandt andre Jungledyret Hugo, Rasmus Klump og Troldmanden Bellini herhjemme.

Fremover skal Dansk Bredbånds udbyde spillene over internettet.

Det kræver dog, at selskabet kan blive enig med de oprindelige udviklere af flere af spillene.

- Vi ligger i forhandlinger, men der er stadig nogle af aftalerne, der ikke er endligt på plads, oplyser Kim Th. Sonne, der er administrerende direktør for Dansk Bredbånd.

Store tegnebog ikke nødvendig

- Det er et fornuftigt tidspunkt for os at købe nu. Vi har ikke behov for at hive den store pengepung frem og alligevel har vi med købet sikret os noget indhold, der supplerer vores forretning godt, siger bredbånds-direktøren.

Dansk Bredbånd blev stiftet som et management buy-out af Bredbandsbolaget for et år siden af fire ledende medarbejdere.

Dansk Kapitalanlæg har skudt 3,5 millioner kroner i Dansk Bredbånd. En del af det beløb er gået til at købe aktierne i Savannah, hvor investeringsselskabet også er hovedejer.

Siden etableringen af Savannah i 1999 er selskabets underskud vokset støt, og i seneste regnskabsår for 2001 endte det med et minus på 11,2 millioner kroner.

Savannah var derfor igennem en større rekonstruktion og medarbejderskaren blev barberer ned fra 29 til fire.

De er nu kommet med over til Dansk Bredbånd.

Største satsning lader vente på sig

Spilproducenten har gennem årene brændt 13 millioner kroner af fra Dansk Kapitalanlæg af.

- De penge er ikke spildt. For Dansk Kapitalanlæg ejer fortsat 49,9 procent af aktierne i vores forretning, og dermed bevarer aktionærerne deres interesse i, at Savannahs forretning bliver rentabel, siger Kim Th. Sonne.

Dansk Bredbånds største indholdssatsning - levering af video on-demand - lader stadig vente på sig. Oprindeligt skulle projektet være sat i søen i februar 2002.

- Vi venter på at få de sidste aftaler i stand med et af de store filmselskaber, oplyser Kim Th. Sonne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere