Tip: Slip af med opdateringshelvedet på det nye Facebook

Det nye Facebook-design er udsmykket med en opdateringsboks i højre side, der til enhver tid fortæller dig, hvad dine venner bruger tiden på. Er du også tæt på vanviddets overdrev? Se her hvordan du slipper af med opdateringsstrømmen.

Tip: Slip af med opdateringshelvedet på det nye Facebook

Det nye Facebook-design er udstyret med en opdateringsboks i højre side, der konstant oversvømmer dig med oplysninger om, hvad dine kontakter er i færd med på verdens største sociale netværk.

Måske er du glad for funktionen, eller også tilhører du den gruppe af Facebook-brugere, der gerne vil smide den ud til højre, fordi du er træt af at blive gjort opmærksom på, at din svigermor netop har afspillet Dirch Passers største hits. Eller at din gamle klassekammerat har uploadet nye billeder til et fotoalbum...

Hvis du hører til denne gruppering af lettere irriterede brugere, kan vi glæde dig med at fortælle, at det ikke kræver den store indsats at blive opdateringen kvit.

Du skal dog forberede dig på, at det kræver, du enten benytter Chrome eller Firefox som internetbrowser.

Der skal nemlig en gratis udvidelse til, kaldet Adblock Plus, som fjerner opdateringerne fra Facebook-layoutet.

Hvis du bruger Firefox, skal du hente udvidelsen her.

Bruger du derimod Chrome, skal du klikke dig ind på følgende webadresse: chromeadblock.com.

I den beskrevne fremgangsmåde herunder har vi benyttet Chrome, men metoden er stort set identisk, hvis du er Firefox-bruger.

Sådan gør du

Når du har installeret Adblock, vil der optræde et ikon efter browserens adressefelt. Tryk på ikonet for at få vist udvidelsens muligheder og vælg indstillingen, der hedder 'Options'. Nu åbner en ny fane sig i browseren.

Den nye fane giver dig adgang til programfanerne 'General', 'Filter lists' og 'Customize'. Klik på sidstnævnte fane. Under afsnittet 'Manually edit your filters' skal du lægge mærke til knappen 'Edit'.

Klik på knappen og indsæt følgende tekst: www.facebook.com##[id="pagelet_rhc_ticker"] og www.facebook.com##[id="pagelet_ticker"] (se skærmbilledet nederst hvis du er i tvivl). Du kan nu lukke fanen.

Se forskellen

Når du logger ind på Facebook på ny, vil ændringen være tydelig. Hvis du allerede var logget ind, skal du lige genopfriske browseren (tryk F5), hvorefter ændringen træder i kraft.

Er du Chrome-bruger, og synes du, at ovenstående er for kompliceret, kan du også nøjes med at hente udvidelsen Unannoying Facebook (hent det her) - den automatiserer nemlig processen for dig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere