BEC-ansat efter endnu en fyringsrunde: Det gør ondt

Det er hårdere for folkene, og der er mere brug for krisepsykologen end ved sidste fyringsrunde. BEC har gennemført endnu en massefyrings-runde.

"Det gør ondt. Det er som om, at alle de følelser, vi havde sidste år, lige bliver forstærket en ekstra gang."
 
Sådan siger fællestillidsmand hos BEC, Ann Baldus-Kunze, efter at firmaet i sidste uge blot et enkelt år efter seneste fyringsrunde igen måtte afskedige en lang række it-medarbejdere.
 
Hun fortæller, at den forstærkede følelse ifølge en krisepsykolog er meget naturlig.
 
"Krisepsykologen var også mere i brug i år end sidste år," siger Ann Baldus-Kunze, der fortæller, at der kommer langt flere kraftige reaktioner fra medarbejderne.
 
"Også de blivende," siger hun.
 
Mens medarbejderne altså reagerer kraftigere på de dårlige nyheder end ved sidste fyringsrunde, har medarbejderne, så vidt fællestillidsrepræsentanten ved, ikke kanaliseret deres vrede mod ledelsen af BEC.
 
BEC offentliggjorde for blot 14 dage siden overfor medarbejderne, at bankdatacentralen igen skulle igennem en fyringsrunde.

Tre år med fyringer
I denne omgang er antallet af afskedigede medarbejdere 47 personer. Sidste år afskedigede firmaet 96 ansatte, mens der i 2009 blev fyret 21 medarbejdere.  
 
Ifølge Ann Baldus-Kunze rammer den nye afskedigelsesrunde bredt.

Derfor er det en lang række ansatte, som kommer til at mangle deres kolleger, siger hun.
 
Hun fortæller, at personalet har tiltro til, at det kan udføre dets arbejde med det mindre medarbejderantal og få firmaet ovenpå igen. 
 
"Det er det, ledelsen siger til os. Så det stoler vi på, at vi kan," siger hun.  

Hos BEC fortæller kommunikationsdirektør Tom Espensen at virksomheden ikke har lukket hele afdelinger ned som følge af afskedigelserne. 

"Vi har skåret til nogle steder. Det er primært administration og udvikling, som har måttet holde for," siger han til Computerworld.  

Han fortæller, at afskedigelserne betyder, at en del mennesker bliver flyttet rundt mellem afdelingerne. 

Ifølge Tom Espensen har BEC også afskediget en række ledere. Det betyder, at nogle chefer får ansvar for flere medarbejdere end tidligere.   

"Vi har ikke direkte været inde at fjerne et ledelseslag. Men vi har sagt farvel til ni ledere," siger Tom Espensen. 

Årsagen til afskedigelserne er ifølge BEC, at bankcentralens kunder er hårdt ramt af krisen i den finansielle sektor.  

BEC offentliggjorde i 2009 planer om en fusion med konkurrenten SDC, men de planer gik i vasken, hvorefter BEC's mangeårige direktør Leo Svendsen forlod virksomheden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EU persondataforordningen: Få styr på de kritiske aftaler og undgå kostbare fejl

Aftalerne mellem din virksomhed og eksterne databehandlerne er ikke blot essentielle for en succesfuld implementering af Persondataforordningen – men styrer også ansvar og aftaler mellem dig og dine partnere. På denne halvdagskonference får du styr på de vigtigste principper og aftaletyper, så du styrer uden om faldgruberne.

24. maj 2018 | Læs mere


Digitale og mobile medarbejdere: De bedste værktøjer og løsninger til at gentænke din forretning

Hør om udfordringerne med sikkerheden i de mobile løsninger og hvordan du håndterer dem - og lær mere om hvordan interne business apps kan skabe mere effektive arbejdsgange i din virksomhed.

29. maj 2018 | Læs mere


Nyt trusselsbillede kræver dyb indsigt i sikkerhedsprodukter

På Kaspersky Open Day får du praktisk viden om, hvordan du som Kaspersky-partner sikrer dine kunders Office 365-mail, beskytter dem mod ransomware – og optimerer indtjening og vækst ved at betjene flere og større kunder på én gang.

30. maj 2018 | Læs mere


Premium
CIO Kristian Hjort-Madsen har spredt PFA's it ud i alle mulige retninger for at få mere kog i gryden: "Jeg tror simpelthen ikke på, at vi it-folk tænker visionært nok"
Nomineret til Årets CIO 2018: Hos PFA skal it-chefen ikke forretningsudvikle. Han skal sørge for, at hele organisationen tænker digitalt fra starten. CIO Kristian Hjort-Madsen har nemlig ikke alle de gode idéer selv.
Computerworld
Seneste Windows 10-opdatering kan få din computer til at gå i sort - selv Microsofts egne Surface-enheder ramt
Der er knas i den store Windows 10 forårsopdatering. I værste tilfælde kan den få din computer til at gå helt i sort.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Vil strejkende it-folk kunne lægge hele Statens It ned? "Det har vi ingen kommentarer til," lyder den kryptiske melding fra Statens It
50 it-medarbejdere hos Statens It truer med at nedlægge arbejdet i sympatistrejke. Vil det betyde, at Statens It går ned?
Statens It nægter at svare.