BEC-ansat efter endnu en fyringsrunde: Det gør ondt

Det er hårdere for folkene, og der er mere brug for krisepsykologen end ved sidste fyringsrunde. BEC har gennemført endnu en massefyrings-runde.

"Det gør ondt. Det er som om, at alle de følelser, vi havde sidste år, lige bliver forstærket en ekstra gang."
 
Sådan siger fællestillidsmand hos BEC, Ann Baldus-Kunze, efter at firmaet i sidste uge blot et enkelt år efter seneste fyringsrunde igen måtte afskedige en lang række it-medarbejdere.
 
Hun fortæller, at den forstærkede følelse ifølge en krisepsykolog er meget naturlig.
 
"Krisepsykologen var også mere i brug i år end sidste år," siger Ann Baldus-Kunze, der fortæller, at der kommer langt flere kraftige reaktioner fra medarbejderne.
 
"Også de blivende," siger hun.
 
Mens medarbejderne altså reagerer kraftigere på de dårlige nyheder end ved sidste fyringsrunde, har medarbejderne, så vidt fællestillidsrepræsentanten ved, ikke kanaliseret deres vrede mod ledelsen af BEC.
 
BEC offentliggjorde for blot 14 dage siden overfor medarbejderne, at bankdatacentralen igen skulle igennem en fyringsrunde.

Tre år med fyringer
I denne omgang er antallet af afskedigede medarbejdere 47 personer. Sidste år afskedigede firmaet 96 ansatte, mens der i 2009 blev fyret 21 medarbejdere.  
 
Ifølge Ann Baldus-Kunze rammer den nye afskedigelsesrunde bredt.

Derfor er det en lang række ansatte, som kommer til at mangle deres kolleger, siger hun.
 
Hun fortæller, at personalet har tiltro til, at det kan udføre dets arbejde med det mindre medarbejderantal og få firmaet ovenpå igen. 
 
"Det er det, ledelsen siger til os. Så det stoler vi på, at vi kan," siger hun.  

Hos BEC fortæller kommunikationsdirektør Tom Espensen at virksomheden ikke har lukket hele afdelinger ned som følge af afskedigelserne. 

"Vi har skåret til nogle steder. Det er primært administration og udvikling, som har måttet holde for," siger han til Computerworld.  

Han fortæller, at afskedigelserne betyder, at en del mennesker bliver flyttet rundt mellem afdelingerne. 

Ifølge Tom Espensen har BEC også afskediget en række ledere. Det betyder, at nogle chefer får ansvar for flere medarbejdere end tidligere.   

"Vi har ikke direkte været inde at fjerne et ledelseslag. Men vi har sagt farvel til ni ledere," siger Tom Espensen. 

Årsagen til afskedigelserne er ifølge BEC, at bankcentralens kunder er hårdt ramt af krisen i den finansielle sektor.  

BEC offentliggjorde i 2009 planer om en fusion med konkurrenten SDC, men de planer gik i vasken, hvorefter BEC's mangeårige direktør Leo Svendsen forlod virksomheden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Få succes med customer experience

Fremtidens kunder skal vindes med den bedste kundeoplevelse. Vi sætter fokus på, hvordan I kommer i gang med at give bedre oplevelser til jeres kunder og brugere. Kom og hør om forretningsmodeller, centrale begreber og værktøjer som brugervenlighed, brugerrejser, betalingsløsninger og alle de andre centrale områder, som du forventes at have styr på, når kunderne skal sikres den nødvendige 5-stjernede oplevelse.

25. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

30. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Med ny iOS-opdatering vil du selv kunne slå udskældt batterifunktion fra på din iPhone
Apple har sænket ydeevnen på ældre iPhones for at få batteriet til at holde længere, men nu fortæller Tim Cook, at du i fremtiden selv kan slå funktionen fra.
CIO
Vestas’ CIO stopper: Torben Bonde trækker sig efter 19 år på posten
Interview: Torben Bonde har været CIO i Vestas i de seneste 19 år og har været øverste chef for mange hundrede it-medarbejdere i en global it-organisation, men nu er det slut. Her fortæller Torben Bonde om fremtidsplanerne.
Comon
LG stopper al udvikling af LG G7: Begynder helt forfra få måneder før lancering
Ifølge et velanset koreansk investormedie har LG’s CEO beordret fuld stop på udviklingen af LG G7 og starte forfra
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.