BEC-ansat efter endnu en fyringsrunde: Det gør ondt

Det er hårdere for folkene, og der er mere brug for krisepsykologen end ved sidste fyringsrunde. BEC har gennemført endnu en massefyrings-runde.

"Det gør ondt. Det er som om, at alle de følelser, vi havde sidste år, lige bliver forstærket en ekstra gang."
 
Sådan siger fællestillidsmand hos BEC, Ann Baldus-Kunze, efter at firmaet i sidste uge blot et enkelt år efter seneste fyringsrunde igen måtte afskedige en lang række it-medarbejdere.
 
Hun fortæller, at den forstærkede følelse ifølge en krisepsykolog er meget naturlig.
 
"Krisepsykologen var også mere i brug i år end sidste år," siger Ann Baldus-Kunze, der fortæller, at der kommer langt flere kraftige reaktioner fra medarbejderne.
 
"Også de blivende," siger hun.
 
Mens medarbejderne altså reagerer kraftigere på de dårlige nyheder end ved sidste fyringsrunde, har medarbejderne, så vidt fællestillidsrepræsentanten ved, ikke kanaliseret deres vrede mod ledelsen af BEC.
 
BEC offentliggjorde for blot 14 dage siden overfor medarbejderne, at bankdatacentralen igen skulle igennem en fyringsrunde.

Tre år med fyringer
I denne omgang er antallet af afskedigede medarbejdere 47 personer. Sidste år afskedigede firmaet 96 ansatte, mens der i 2009 blev fyret 21 medarbejdere.  
 
Ifølge Ann Baldus-Kunze rammer den nye afskedigelsesrunde bredt.

Derfor er det en lang række ansatte, som kommer til at mangle deres kolleger, siger hun.
 
Hun fortæller, at personalet har tiltro til, at det kan udføre dets arbejde med det mindre medarbejderantal og få firmaet ovenpå igen. 
 
"Det er det, ledelsen siger til os. Så det stoler vi på, at vi kan," siger hun.  

Hos BEC fortæller kommunikationsdirektør Tom Espensen at virksomheden ikke har lukket hele afdelinger ned som følge af afskedigelserne. 

"Vi har skåret til nogle steder. Det er primært administration og udvikling, som har måttet holde for," siger han til Computerworld.  

Han fortæller, at afskedigelserne betyder, at en del mennesker bliver flyttet rundt mellem afdelingerne. 

Ifølge Tom Espensen har BEC også afskediget en række ledere. Det betyder, at nogle chefer får ansvar for flere medarbejdere end tidligere.   

"Vi har ikke direkte været inde at fjerne et ledelseslag. Men vi har sagt farvel til ni ledere," siger Tom Espensen. 

Årsagen til afskedigelserne er ifølge BEC, at bankcentralens kunder er hårdt ramt af krisen i den finansielle sektor.  

BEC offentliggjorde i 2009 planer om en fusion med konkurrenten SDC, men de planer gik i vasken, hvorefter BEC's mangeårige direktør Leo Svendsen forlod virksomheden.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kompetera SolutionsDay 2017

Som it-professionel i dag forventes du at have et bud på fremtiden, fod på sikkerheden og fuldt styr på driften. På Kompetera SolutionsDay 2017 får du inspiration og svar - kom og hør spændende indlæg fra blandt andre Jakob Scharf tidligere chef for PET og Ken Bonefeld Nielsen, head of corporate security & ACA Department hos Sony Mobile Communications.

05. oktober 2017 | Læs mere


Få mere fart på og kvalitet i udviklingsafdelingen med DevOps

Få indsigt i den populære DevOps-tankegang, der kendetegner den moderne it-organisation, hvor samarbejde og integration er nogle af nøgleordene. Kom og hør konkrete cases fra virksomheder, der arbejder efter DevOps og mød de førende leverandører, der fortæller, hvordan du kommer derhen, hvor udviklingsafdelingen kan understøtte den digitale innovation med de ideer og i det tempo, som der forventes.

10. oktober 2017 | Læs mere


EU persondataforordning - praktiske løsninger på dataudfordringer

Seminaret sætter fokus på dataportabilitet, Right to be Forgotten og 72-timers notifikationsreglen. Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Deltag og få indsigt i metoder og praktiske eksempler.

11. oktober 2017 | Læs mere


Computerworld
De 30 største danske it-virksomheder: Her er antallet af ansatte - og hvor mange penge, der bruges på løn
Top 100: Computerworld har nærstuderet årsregnskaberne fra 499 danske it- og televirksomheder og kan her bringe listen med de 30 største arbejdspladser. Se antallet af ansatte og få et indblik i, hvor mange penge virksomhederne bruger på løn til medarbejderne.
CIO
Du risikerer at blive hægtet helt af, hvis ikke dit netværk bliver fremtidssikret - og det haster
Klumme: Hver dag går mere 168,1 petabyte gennem netværket hos AT&T, hvilket svarer til 130 millioner timers video i HD. Det viser, hvor store krav der i dag stilles til en virksomheds netværk. Er du klar til det?
Comon
Oversigt: Her er de bedste Android-smartphones der kan købes i Danmark
Det vrimler med spændende Android-smartphones på markedet. Vi har samlet en oversigt over de bedste Android-telefoner, du kan købe herhjemme netop nu.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Digitaliseringen af finanssektorens sætter skub i et helt nyt syn på it-infrastruktur
Finanssektoren er i fuld gang med en voldsom digital omvæltning. Det betyder blandt andet et helt nyt syn på it-infrastruktur. Stadig flere virksomheder skifter fokus fra on-premise-løsninger til et miks af on-premise, hosting og cloud som kaldes en hybrid it-infrastruktur. Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.