Efter brok: Bedre it-systemer på vej til vrede læger

Efter pres fra knap 2.600 læger vil Region H kigge på, hvordan danske læger kan få bedre it-vilkår på jobbet.

Læs også:
2.500 danske læger har fået nok af idiotisk it-brug

Læge: Så slemt står det til med it i vores hverdag

Forbedringer til de københavnske lægers it-arbejdsgange og systemer er undervejs, lover Region H's direktør, Helle Ulrichsen, til Computerworld.
 
Løftet kommer efter, at læger i hele landet tidligere på måneden har fået nok af bøvlede it-systemer og har indledt en underskriftsindsamling, hvor knap 2.600 læger har skrevet under med navns nævnelse.
 
"Jeg lover, at tingene bliver bedre fremover. Men vi kan jo ikke bare ændre så store ting fra dag til dag," forklarer Helle Ulrichsen.

Den massive kritik har især gået på lange login-tider til forskellige it-systemer samt knas med indsamlingen af flere typer patient-data, der ifølge lægerne ofte består af unødvendige data i den konkrete patient-behandling.
 
Kigger arbejdsgange igennem
Region H's direktør fortæller Computerworld, at lægerne fortsat skal dokumentere ved eksempelvis undersøgelser og operationer ifølge lovgivningen, men hun erkender, at der måske kan dokumenteres en anelse eller to smartere, end det foregår i dag.
 
"Jeg tror ikke, at kravet til registreringer bliver mindre i de kommende år, men løsningen er, at det skal være lettere at dokumentere og registrere. Vi bliver derfor også nødt til at kigge vores nuværende systemer efter i sømmene for at se, om der er nogle ting, vi ikke behøver at registrere," forklarer Helle Ulrichsen.
 
Mere konkret vil Region H-direktøren med ansvar for de københavnske hospitaler bede sine sundhedsfaglige råd om at kigge dokumentationskravene igennem med henblik på at fjerne eventuelle unødvendige registreringskrav, som blot spilder lægernes og patienternes tid.
 
"Jeg har allerede sat processen i gang og forventer, at sundhedsfagligt råd er i gang med at kigge på registreringskravene inden jul. Det er vigtigt for mig, at det er fagligt personale, og ikke personer på direktionsgangen, der på flere forskellige områder skal kigge registreringerne igennem," fortæller Helle Ulrichsen.
 
Hun tør dog ikke love et tidspunkt for, hvornår resultatet af disse sundhedsfaglige granskninger og eventuelle fjernelser af registreringsområder ligger klart.
 
Lover bedre it-systemer
Opråbet omkring it-systemer og overflødig dataindsamling fra de tusindvis af læger i underskriftsindsamlingen, der også tæller mange læger uden for Region H, har ifølge Helle Ulrichsen gjort et stort indtryk.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
Dansk it-firma har kæmpe udfordring - skal ansætte 80 medarbejdere på et år: "Det er en kæmpe udfordring - vi leder specifikt efter de bedste folk"
Interview: Peakon skal i løbet af et år gå fra at være i underkanten af 100 medarbejdere til op imod 180 ansatte fordelt på tre forskellige kontinenter. Selskabet vil hyre "fra den øverste hylde" men er ikke lønførende og skal primært rekruttere fra en branche, der mangler arbejdskraft: "Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe udfordring, at skulle hyre så mange folk," siger direktør Kasper Hulthin.
Computerworld
Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Google vil gøre Gmail enklere og mere produktiv i de kommende uger. Se hvordan det nye Gmail tager sig ud her.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
Står din infrastruktur i vejen for virksomhedens udvikling? … her er de 10 vigtigste overvejelser
Oplever du, at din virksomheds it-infrastruktur er en stopklods for udviklingen af forretningen, digitalisering og konkurrencekraft? Måske er svaret hyperkonvergeret infrastruktur, hvor software og hardware smelter sammen i én konkurrencedygtig enhed, som er nem at administrere. Men der er 10 meget vigtige overvejelser at gøre sig, før man vælger en løsning. Læs dette whitepaper fra Lenovo og bliv klædt bedre på til at vælge rigtigt. 10 Key Considerations for Selecting Hyper-Converged Infrastructure - What to Know Before You Choose a Solution, Lenovo, 18 sider på engelsk.