Efter brok: Bedre it-systemer på vej til vrede læger

Efter pres fra knap 2.600 læger vil Region H kigge på, hvordan danske læger kan få bedre it-vilkår på jobbet.

Læs også:
2.500 danske læger har fået nok af idiotisk it-brug

Læge: Så slemt står det til med it i vores hverdag

Forbedringer til de københavnske lægers it-arbejdsgange og systemer er undervejs, lover Region H's direktør, Helle Ulrichsen, til Computerworld.
 
Løftet kommer efter, at læger i hele landet tidligere på måneden har fået nok af bøvlede it-systemer og har indledt en underskriftsindsamling, hvor knap 2.600 læger har skrevet under med navns nævnelse.
 
"Jeg lover, at tingene bliver bedre fremover. Men vi kan jo ikke bare ændre så store ting fra dag til dag," forklarer Helle Ulrichsen.

Den massive kritik har især gået på lange login-tider til forskellige it-systemer samt knas med indsamlingen af flere typer patient-data, der ifølge lægerne ofte består af unødvendige data i den konkrete patient-behandling.
 
Kigger arbejdsgange igennem
Region H's direktør fortæller Computerworld, at lægerne fortsat skal dokumentere ved eksempelvis undersøgelser og operationer ifølge lovgivningen, men hun erkender, at der måske kan dokumenteres en anelse eller to smartere, end det foregår i dag.
 
"Jeg tror ikke, at kravet til registreringer bliver mindre i de kommende år, men løsningen er, at det skal være lettere at dokumentere og registrere. Vi bliver derfor også nødt til at kigge vores nuværende systemer efter i sømmene for at se, om der er nogle ting, vi ikke behøver at registrere," forklarer Helle Ulrichsen.
 
Mere konkret vil Region H-direktøren med ansvar for de københavnske hospitaler bede sine sundhedsfaglige råd om at kigge dokumentationskravene igennem med henblik på at fjerne eventuelle unødvendige registreringskrav, som blot spilder lægernes og patienternes tid.
 
"Jeg har allerede sat processen i gang og forventer, at sundhedsfagligt råd er i gang med at kigge på registreringskravene inden jul. Det er vigtigt for mig, at det er fagligt personale, og ikke personer på direktionsgangen, der på flere forskellige områder skal kigge registreringerne igennem," fortæller Helle Ulrichsen.
 
Hun tør dog ikke love et tidspunkt for, hvornår resultatet af disse sundhedsfaglige granskninger og eventuelle fjernelser af registreringsområder ligger klart.
 
Lover bedre it-systemer
Opråbet omkring it-systemer og overflødig dataindsamling fra de tusindvis af læger i underskriftsindsamlingen, der også tæller mange læger uden for Region H, har ifølge Helle Ulrichsen gjort et stort indtryk.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ESDH / ECM - Optimal og effektiv data- og dokumenthåndtering

Med ECM kan indsamle, tilgå og styre informationer på tværs af virksomhedens systemer. Du får overblikket over alt fra dokumenter, video- og lydfiler til mails og andet indhold gennem hele livscyklussen. Få inspiration til din egen ECM-løsning, til hvordan du sikrer høj datakvalitet på tværs i organisationen og hvordan du tænker ESDH/ECM ind i hele den digitale arbejdsplads.

23. januar 2019 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

24. januar 2019 | Læs mere


Blockchain: Totalt styr på data gennem hele kæden

Blockchain-teknologien kan sikre og effektivisere dine produktions- og innovationsmiljøer i hidtil uset grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder jeg de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworld event

25. januar 2019 | Læs mere


Premium
Systematic-chef: Helt rigtigt at samle statslig sundheds-it i Jylland: "Aarhus er det tætteste, vi i Danmark kommer på en it-sundheds-cluster"
Den aarhusianske it-virksomhed Systematic tror, at det kommer til at styrke Aarhus som it-by, hvis al statslig sundheds-it bliver samlet i byen, som regeringen nu lægger op til, mener Systematic-stifter Michael Holm.
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Spændende undersøgelse: Her ligger forretningsværdien i print-sikkerhed
En undersøgelse fra IDC viser, at der for virksomheder er en solid business case i at prioritere sikkerhed på print, og ethvert it-initiativ der kan nedbringe omkostninger, er attraktivt for ledere. I undersøgelsen har IDC lavet dybdegående interviews med 16 organisationer, som bruger en entreprise printerløsning, og disse interviews viser at der ligger stor forretningsværdi i denne løsning. Organisationerne blev bedt om at beskrive forskellen på ”før” og ”efter” og det viser sig, at de har opnået et mere sikkert print-miljø, samtidig med at der spares både penge og tid.