Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Foto: Ernst Tobisch.

Et år efter debut: Så mange danskere kan få 4G i dag

Det er præcis et år siden 4G blev lanceret i Danmark. Se her, hvor mange danskere 4G-teknologien i dag når ud til.

Telias 4G-mobilt bredbånd har i dag, 9. december 2011, været i luften i et år.
 
Status et år efter lanceringen er, at 70 procent af danskerne er dækket, viser Telias nye opgørelse.
 
4G, der teknisk hedder LTE, har markant højere download-hastigheder end det mobilt bredbånd, som teleselskaber med stor succes har solgt de senere år. Det såkaldte 3G-mobilt bredbånd.
 
Herhjemme har alle de fire netværksoperatører - 3, TDC, Telia og Telenor - licens til at udbyde LTE-mobilt bredbånd, men indtil videre har kun TDC og Telia lanceret det.
 
"4G er det største, som er sket inden for mobilt bredbånd de sidste mange år, og faktisk har Danmark lige nu det mest veludviklede 4G-netværk i verden, hvilket i den grad er med til at promovere landet som højhastighedssamfund," udtaler Telias direktør for privatmarkedet, Christoph Nørgaard, i en pressemeddelelse.
 
Telia dækker mest
Årsagen til Telias omfattende dækning hænger i høj grad sammen med, at Telia har rettigheder til at udbyde mobilteknologi i 1800 megahertz-frekvensbåndet.
 
Alle netværksoperatører skal købe licenser af staten til at sende i nogle bestemte frekvensspektre, og her har Telia ret til at udbyde i 1800 megahertz-frekvensbåndet. Det er en lavere frekvens, hvilket betyder, at rækkevidden for radiobølgerne er lang.
 
TDC, der også udbyder 4G-mobilt bredbånd har licens til at udbyde det i 2600 megahertz-frekvensbåndet. Den højere frekvens betyder, at rækkevidden for signalerne er mindre.
 
De seneste tal fra TDC lyder på, at selskabet dækker lidt under 30 procent af danskerne.

Læs også: Her er vinderne af licenser til 4G-mobilnet i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere