Artikel top billede

Microsoft åbner gigant-netværk for danske iværksættere

Microsoft åbner sit gigantiske partner-netværk for danske it-iværksættere. Alle med en god software-idé kan være med.

Læs også:
It-iværksættere smutter fra Danmark i frustration

Banker: Sådan låner du penge som it-iværksætter

Når man er en lille software-iværksætter med en god idé, kan det være et solidt skridt på vejen til succes, hvis man får foræret adgang det netværks af partnere og kunder, som en stor virksomhed som Microsoft har.

Og det er netop tanken med BizSpark, der er navnet på kodegigantens projekt til nye virksomheder.

På verdensplan er 75.000 iværksættere tilknyttet projektet. I Danmark har cirka 500 software-udviklere sagt ja tak til Microsoft.

Firmaer som Spiir.dk og Pixel Pandemic er eksempler på opstartsfirmaer, der har været gennem programmet.

Software og netværk

Der er to elementer i BizSpark.
 
For det første får tilknyttede firmaer stillet software-licenser fra Microsoft til rådighed i tre år, hvilket naturligvis er til fordel for Redmond-virksomheden.

"Det handler selvfølgelig om, at den nye generation også skal vide hvad Microsoft er," fortæller Anette Nørgaard, der er leder af den danske del af BizSpark.

"Der er dog ikke noget krav om, at man skal benytte sig af vores produkter. Man kan sagtens bruge open source eller noget helt tredje og stadig være en del af BizSpark," siger hun.

Mere interessant er det dog, at Microsoft åbner sit enorme netværk af partnere og kunder for iværksætterne.

"I det sidste års tid har vi udviklet projektet fra at være software-licenser til også at omhandle netværk," siger Anette Nørgaard.

"Når man har udviklet sit program, skal det jo også sælges, og derfor besluttede vi, at BizSpark-deltagerene skal have adgang til vores kunder og partnere for derved at skabe et økosystem for iværksætterne, så de kan få solgt varen."

Mangler penge

Anette Nørgaard har selv en baggrund som iværksætter, og hendes erfaringer har været en drivkraft for at åbne netværks-delen.

"Jeg færdes hver dag blandt iværksættere, der måske nok kan få udviklet deres produkt, men efterfølgende har store udfordringer med at få det solgt eller med at skaffe risikovillig kapital til den videre udvikling."

Mange iværksættere flygter ifølge Anette Nørgaard til udlandet, fordi det er nemmere at skaffe kapital uden for kongerigets grænser.

"Vi har nogle rigtig dygtige iværksættere i Danmark og vilkårene er gode, men når der skal findes penge går mange døde i processen. Det er meget svært at finde investorer," siger hun.
Det mener Microsoft kan gøres bedre via et relevant netværk.

"Vi forsøger blandt andet at få iværksættere med i møder med eventuelle partnere, arrangerer pitch-træninger eller skaber kontakter til eventuelle investorer," fortæller Anette Nørgaard.

"En anden fordel er, at Microsoft er en global virksomhed, der derved kan trække på netværk fra hele kloden."

Ingen små bogstaver

BizSpark blev iværksat for tre år siden, og man kan maksimalt være tilknyttet som iværksætter i tre år.

Det er gratis at deltage, men for at deltage skal man opfylde nogle krav om, at man er et privatejet firma, og at man ikke tjener over en million dollars om året.

Sidst, men ikke mindst, skal man udvikle software.

"Opfylder man disse krav, kan alle være med, og der er ingen kontrakter, hvor der med små bogstaver står, at Microsoft skal have nogen som helst andel i de produkter, der udvikles."

Læs også:
It-iværksættere smutter fra Danmark i frustration

Banker: Sådan låner du penge som it-iværksætter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere