Download: Sådan holder du styr på din computers dataforbrug

Flatrate-ordninger er et sjældent syn, hvis du bruger mobilt bredbånd. Det kan derfor være en god idé at holde øje med din computers dataforbrug. Se her hvordan.

Download: Sådan holder du styr på din computers dataforbrug

Der kan være mange grunde til at overvåge mængden af data, din computer sender op på og henter ned fra internettet.

For 3- eller 4G-abonnenter kan det selvsagt være handy at overvåge dataforbruget, men der kan også være andre gode grunde til at holde øje: Du kan eksempelvis have mistanke om, at en lumsk hacker har plantet en trojaner på din harddisk, så din computer i al hemmelighed deler data med tredjepart. Eller måske har du indtryk af, din internetforbindelse er mere eller mindre ustabil, så du reelt ikke får den båndbredde, du betaler for.

Disse og øvrige spørgsmål kan gratisprogrammet Real Network Monitor hjælpe dig med at besvare.

Fylder meget lidt

Programmet, der fylder blot fem megabyte, skal udpakkes med et komprimeringsprogram, inden du kan gå til værks. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at programmets udvikler har valgt 7zip-formatet, så husk at hente det først.

Når du først er kommet i gang med Real Network Monitor (hent programmet her), vil programmet registrere de data, du sender op og henter ned.

Det kan være lidt af en øjenåbner for mange, særligt hvis der er et utal af kørende programmer i proceslinjen, som hver især tjekker internettet for opdateringer med jævne mellemrum. Det kan i sig selv optage en ikke uanselig del af båndbredden.

Et alternativt program, du kan overveje, er Netmeter. Programmet planter sig i proceslinjen og indikerer løbende mængden af data, du har sendt op og hentet ned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere