Artikel top billede

Hackere vil udnytte Windows-hul inden 30 dage

Microsoft advarer om, at en særlig gruppe Windows-brugere risikerer at blive genstand for de it-kriminelles opmærksomhed inden inden for de næste 30 dage.

Læs også: Hold øje med opdateringer fra Microsoft og Google

En særlig gruppe af Windows-brugere er i risikozonen på grund af en nyopdaget sårbarhed i Windows-styresystemerne.

Microsoft meddeler, at sikkerhedsopdateringen MS12-020 lapper et hul i Microsofts Remote Desktop Protokol (RDP), der typisk anvendes til på lovlig vis at få fjernadgang til Windows-maskiner.

Nu, hvor hullet er afsløret, ventes det, at de kriminelle vil have fokus på at udnytte det i den kommende tid.

Det er dog kun de brugere, der rent faktisk har RDP slået til, der er i risikozonen. Løsningen anvendes typisk i virksomheds-miljøer.

Selvom Microsoft endnu ikke har set angreb, der udnytter hullet, advarer selskabet om, at det formentlig vil ske inden længe.

"Vi antager, at en kode, der kan udnytte hullet, vil være udviklet inden for de næste 30 dage," skriver Microsoft.

"Vi forstår og sætter pris på, at vores kunder ofte har brug for tid til at evaluere og installere rettelser, så det passer til deres miljø," fortsætter selskabet og beskriver så, hvad der kan ske, hvis kriminelle udnytter hullet.

"Dette kan potentielt udnyttes af en angriber over netværket, inden autentificering er påkrævet. RDP tillades ofte gennem firewall'en på grund af anvendelsen."

"Den gode nyhed er, at Remote Desktop Protocol som standard er slået fra, så størstedelen af arbejdsstationerne er ikke påvirket. Vi anbefaler alligevel på det kraftigste, at du med det samme opdaterer på alle systemer, hvor du har slået Remote Desktop til," advarer Microsoft.

Ormen Morto plagede på lignende vis Windows RDP-brugerne sidste år, og noget kunne tyde på, at der er behov for, at virksomhedere holder ekstra godt øje med denne type sårbarheder.

I hvert fald skriver Microsoft:

"Vi anbefaler også, at du overvejer, hvordan du kan styrke dit miljø mod uautoriserede, hacker-initierede RDP-forbindelser."

Du kan læse en guide til, hvordan du reparerer den aktuelle sårbarhed her.

Læs også: Hold øje med opdateringer fra Microsoft og Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere