Artikel top billede

Hackere vil udnytte Windows-hul inden 30 dage

Microsoft advarer om, at en særlig gruppe Windows-brugere risikerer at blive genstand for de it-kriminelles opmærksomhed inden inden for de næste 30 dage.

Læs også: Hold øje med opdateringer fra Microsoft og Google

En særlig gruppe af Windows-brugere er i risikozonen på grund af en nyopdaget sårbarhed i Windows-styresystemerne.

Microsoft meddeler, at sikkerhedsopdateringen MS12-020 lapper et hul i Microsofts Remote Desktop Protokol (RDP), der typisk anvendes til på lovlig vis at få fjernadgang til Windows-maskiner.

Nu, hvor hullet er afsløret, ventes det, at de kriminelle vil have fokus på at udnytte det i den kommende tid.

Det er dog kun de brugere, der rent faktisk har RDP slået til, der er i risikozonen. Løsningen anvendes typisk i virksomheds-miljøer.

Selvom Microsoft endnu ikke har set angreb, der udnytter hullet, advarer selskabet om, at det formentlig vil ske inden længe.

"Vi antager, at en kode, der kan udnytte hullet, vil være udviklet inden for de næste 30 dage," skriver Microsoft.

"Vi forstår og sætter pris på, at vores kunder ofte har brug for tid til at evaluere og installere rettelser, så det passer til deres miljø," fortsætter selskabet og beskriver så, hvad der kan ske, hvis kriminelle udnytter hullet.

"Dette kan potentielt udnyttes af en angriber over netværket, inden autentificering er påkrævet. RDP tillades ofte gennem firewall'en på grund af anvendelsen."

"Den gode nyhed er, at Remote Desktop Protocol som standard er slået fra, så størstedelen af arbejdsstationerne er ikke påvirket. Vi anbefaler alligevel på det kraftigste, at du med det samme opdaterer på alle systemer, hvor du har slået Remote Desktop til," advarer Microsoft.

Ormen Morto plagede på lignende vis Windows RDP-brugerne sidste år, og noget kunne tyde på, at der er behov for, at virksomhedere holder ekstra godt øje med denne type sårbarheder.

I hvert fald skriver Microsoft:

"Vi anbefaler også, at du overvejer, hvordan du kan styrke dit miljø mod uautoriserede, hacker-initierede RDP-forbindelser."

Du kan læse en guide til, hvordan du reparerer den aktuelle sårbarhed her.

Læs også: Hold øje med opdateringer fra Microsoft og Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere