Sådan klipper du nemt et simkort til micro-sim

Apple satte trenden i gang med telefoner med micro-simkort, og nu ser det ud til, at mange Android-mobiler og tablet-pc'er følger efter. Se hvordan du let tryller dit simkort om til micro-sim - og tilbage igen.

Hvis du har en ny iPhone eller en iPad med 3G, har du allerede stiftet bekendtskab med micro-simkort.

De er mindre end almindelige simkort, og de blev for alvor kendt ved lanceringen af iPhone 4 i 2010, da det kun var muligt at bruge de bittesmå kort.

Men nu er det ikke længere udelukkende Apple-produkter, som gør brug af micro-sim.

I mange af de nye Android-telefoner, der lige er kommet ud i butikkerne som Sony Xperia S og HTC One X, er det udelukket at bruge dit gamle simkort.

Du skal enten bestille et nyt micro-sim hos dit teleselskab, eller du kan vælge at klippe dit nuværende kort til, så det passer til telefonen.

Der findes flere guider på nettet, hvor der forklares, hvordan du klipper kortet til med en saks, men du skal ikke ryste meget på hånden, før det går galt.

Derfor har vi fundet en sikker metode: En simkort-klipper.

Vi har købt modellen Noosy i en dansk netbutik til omkring 100 kroner, men den kan købes lidt billigere via eBay, hvis du har tålmodighed til at vente på forsendelsen fra eksempelvis Hong Kong. 

Noosy minder om en god, gammeldags hæftemaskine, men du skal blot indsætte dit simkort i metalmonstret.

Det er tydeligt markeret, hvilken vej simkortet skal vende. Når det er placeret korrekt, skal du trykke håndtaget i bund

...og vupti: Så er dit simkort forvandlet til et micro-simkort.

Det er dermed parat til din nye telefon eller tablet-pc.

Med Noosy følger to plastikadaptere, som du kan placere dit tilklippede micro-simkort i. 

Herefter får det samme størrelse som et normalt simkort, og du kan bruge det igen i eksempelvis en gammel telefon. 

Hvis du selv har klippet dit simkort i hånden, kan du også købe adaptere i løskøb på nettet. Det kræver dog, at du har været præcis med saksen, så micro-simkortet kan placeres korrekt i adapteren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere