Artikel top billede

It-firmaer har svært ved at låne penge i banken

Små it-virksomheder har fået sværere ved at få hjælp i banken, viser nye tal.

Læs også:

It-iværksættere smutter fra Danmark i frustration

Sådan ser en typisk dansk it-iværksætter ud

Det er blevet sværere for små it-virksomheder at få hjælp i banken.

Det skriver Jyllands-Posten, der har set nærmere på tal fra IT-Branchen, der bekræfter, at der er sket et fald på 51 procent i udlån til små it-virksomheder over de seneste år.

Det fald er markant større, end hvad man har oplevet i eksempelvis bygge- og anlægsbranchen.

"Det betyder, at små og mellemstore it-virksomheder har svært ved at skaffe risikovillig kapital, selvom det netop er dem, der har et meget stort vækstpotentiale," forklarer Morten Bangsgaard fra IT-Branchen til Jyllands-Posten.

Et bud på, hvorfor bankerne holder igen, er, at mange af it-virksomhedernes forretninger foregår virtuelt og derfor ikke har et fysisk produkt, bankerne kan forholde sig til.

Nordea afviser dog over for Jyllands-Posten, at man på den måde skelner mellem forskellige brancher.

Læs også:

It-iværksættere smutter fra Danmark i frustration

Sådan ser en typisk dansk it-iværksætter ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere