Artikel top billede

Efter hård kritik: CPR-sikkerhed bliver ændret

Dansk IT vil have CPR-numre forbudt som valideringsmetode hos eksempelvis mobilselskaberne. Vi lytter, siger teleindustrien.

Læs også:
It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

Sådan skal CPR sikres efter stort sikkerheds-hul

Så længe har uhyre ringe CPR-sikkerhed været kendt

"Uansvarligt." Sådan betegner formanden for Dansk IT, Klaus Kvorning Hansen, den måde som CPR-numre håndteres på i blandt andet teleindustrien.

Udtalelsen kommer i forbindelse med, at to studerende fra IT-Universitetet har vist, hvordan man med ganske enkle midler kan få adgang til CPR-numre på kunderne i flere danske mobilselskaber.

Den historie kan du læse her.

Dansk IT vil have forbud

Den dårlige sikkerhed omkring de følsomme data har betydet, at Dansk IT taget kontakt til Telekommunikationsindustrien, der er brancheorganisation for teleindustrien, for at få rettet op på problemerne.

CPR-numre skal i følge Dansk IT beskyttes bedre.

"Det er ikke, fordi vi er specielt efter telebranchen, men da det er her, problemerne er blevet eksponeret, er det her, vi har valgt at henvende os," siger han.

Og der bliver lyttet.

"Vi tager henvendelsen fra Dansk IT alvorligt," siger direktør i Telekommunikationsindustrien, Jakob Willer.

"Vi har derfor rettet henvendelse til vores medlemmer for at få rettet op på problemerne. Der skal selvfølge være styr på tingene."

Han peger dog på, at der er tale om et fåtal, der ikke håndterer data på en ønskværdig måde.

For to år siden advarede CPR-kontoret om problemer med sikkerheden omkring CPR-numre. Hvorfor reagerer I først nu?

"Det er før min tid som direktør, så jeg kan kun sige, at vi nu opfordrer medlemmerne til at sikre CPR-numrene. Jeg ved, at dem, der har problemer, tager det meget alvorligt."

"Men det er ikke første gang, at teleselskaberne har haft denne problemstilling til debat. Derfor er der fokus på emnet og langt de fleste har ingen problemer," siger Jacob Willer.

Dansk-IT har foreslået et forbud mod at anvende CPR-numre. Hvordan forholder I jer den udmelding?

"Det vil få store konsekvenser for mine medlemmer, fordi det er vigtigt, at kunden valideres korrekt. Det er et redskab, der anvendes i stor stil. Men jeg har ikke på nuværende tidspunkt en holdning til det synspunkt."

Læs også:
It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

Sådan skal CPR sikres efter stort sikkerheds-hul

Så længe har uhyre ringe CPR-sikkerhed været kendt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen